x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta vrea să crească salariile bugetarilor cu 3-4%

Ponta vrea să crească salariile bugetarilor cu 3-4%

10 Oct 2013   •   15:30
Ponta vrea să crească salariile bugetarilor cu 3-4%
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că este posibilă majorarea fondului de salarii din sistemul public cu până la 4% în 2014, dar nu a decis dacă din aceşti bani vor fi mărite salariile minime din administraţia publică sau va fi acoperit impactul negativ al reducerii CAS.

"Avem o posibilitate de creştere de circa 3-4 la sută a fondului de salarii. Or asta trebuie să decidem până la sfârşitul lunii, dacă mai mărim salariile cele mai mici din administraţia publică sau dacă încercăm să acoperim impactul negativ al reducerii CAS. Este o chestiune pe care o dezbatem în această perioadă în cadrul Ministerului de Finanţe şi cu ceilalţi miniştri, după care o discutăm la sfârşitul lunii cu delegaţia Comisiei Europene, Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale", a declarat, joi, la Giurgiu, premierul Victor Ponta.

Ponta a spus că în prima şedinţă din noiembrie va fi adoptat în Guvern proiectul de buget şi va fi trimis la Parlament, care va avea cel puţin o lună în care să dezbată bugetul, să fie aprobat, în aşa fel încât în decembrie şi instituţiile publice să ştie practic pe ce se bazează în anul 2014, potrivit Agerpres.

Premierul a mai spus că "nu s-a tăiat nicio pensie" şi că există resurse bugetare pentru indexarea acestora cu un procent care va depăşi rata inflaţiei pe anul în curs.

"Vom reuşi anul viitor să indexăm şi pensiile. Nu s-a tăiat nicio pensie, dimpotrivă, o să crească pensiile, s-au indexat anul acesta cu rata inflaţiei şi anul viitor vor fi indexate cu mai mult decât rata inflaţiei, pentru că inflaţia la sfârşitul anului va fi foarte mică. Noi aveam calculat iniţial 3 - 3,5 la sută şi rata inflaţiei undeva spre 2 la sută", a declarat Victor Ponta.

×