x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul Brăilei, nemulţumit de felul în care autorităţile gălăţene gestionează proiectele comune

Primarul Brăilei, nemulţumit de felul în care autorităţile gălăţene gestionează proiectele comune

de Agerpres    |    17 Iul 2014   •   18:47
Primarul Brăilei, nemulţumit de felul în care autorităţile gălăţene gestionează proiectele comune

Primarul municipiului Brăila, Aurel Simionescu, s-a declarat joi dezamăgit de faptul că niciunul dintre proiectele comune Brăila-Galaţi de care se discută de mai mult timp nu s-a materializat până acum.

"Trăim într-o lume care se globalizează din ce în ce mai mult. Vrem în spaţiul Schengen, dar suntem în stare să punem bariere între Brăila şi Galaţi, ceea ce este absurd. Dacă între Brăila şi Galaţi s-ar crea o zonă de infrastructură, cu tot felul de servicii, de utilităţi, de investiţii, s-ar putea crea 5.000 de locuri de muncă. Dacă putem să mergem împreună pe un proiect, bine, dacă nu, nu înseamnă că noi, brăilenii, ne punem mâinile pe piept şi aşteptăm o minune", a declarat Simionescu.

El a precizat că autorităţile brăilene au luat decizia de a demara o serie de proiecte regionale fără implicarea Galaţiului, cel mai important fiind proiectul dezvoltării zonei Siret, aflată la limita dintre Brăila şi Galaţi, care constituie "mărul discordiei" între cele două administraţii.

"Nu mai am speranţe într-o colaborare cu reprezentanţii judeţului Galaţi, pe actualul mandat al administraţiei locale. Am fost foarte optimişti iniţial, am fost la primul-ministru împreună, am avut o formă de început de colaborare, după care, din varii motive, rezultatul a fost cel care este. Orgoliile sunt primul motiv, că n-a fost cineva prins în structura respectivă, n-a fost consultat. În actuala formulă administrativă, nu văd să reuşim o colaborare cu cei din Galaţi", a afirmat Simionescu.

Proiectul de dezvoltare a zonei Brăila-Galaţi prevedea realizarea unui megalopolis, văzut ca a doua aglomerare urbană din ţară, după Bucureşti, cu peste un milion de locuitori, în care să fie construite drumuri europene, sedii de instituţii guvernamentale, spitale, biblioteci, stadioane şi câteva mall-uri. 

×
Subiecte în articol: Braila galaţi aurel simionescu