x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protest la Ambasada Norvegiei din București. Copiii unor români stabiliți în Norvegia au fost luaţi de autorităţi

Protest la Ambasada Norvegiei din București. Copiii unor români stabiliți în Norvegia au fost luaţi de autorităţi

19 Dec 2015   •   17:28
Protest la Ambasada Norvegiei din București. Copiii unor români stabiliți în Norvegia au fost luaţi de autorităţi
Sursa foto: Facebook.com/Norway-Return-the-children-to-Bodnariu-Family

Peste 300 de persoane au protestat, sâmbătă, la Ambasada Norvegiei, după ce serviciile sociale norvegiene ar fi luat abuziv cei cinci copii ai familiei Bodnariu şi ar fi deschis procedura adopţiei internaţionale pentru ei.

Familia Bodnariu este formată din românul Marius Bodnariu, inginer IT, soţia sa norvegiancă Ruth, asistentă medicală, şi cei cinci copii ai lor, stabiliţi cu toţii în Norvegia.

Copiii, dintre care cel mai mic are doar câteva luni, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. De asemenea, părinţii ar fi suspectaţi de îndoctrinarea religioasă a copiilor.

Copiii au fost plasaţi în trei familii-surogat, iar de curând a fost deschisă procedura adopţiei internaţionale pentru ei, potrivit reprezentanţilor familiei.

La protestul de sâmbătă, din faţa Ambasadei Norvegiei, au fost prezenți apropiaţi ai familiei, susţinători, precum şi fratele lui Marius Bodnariu, Daniel. Acţiunea, ca şi alte comunicări ale familiei, a fost făcută publică pe pagina de Facebook "Norway Return the children to Bodnariu Family" (Norvegia, dă înapoi copiii familiei Bodnariu).

"Am deschis această pagină pentru a ne uni împreună în post, rugăciune şi alte acţiuni pentru fratele nostru, Marius Bodnariu, şi soţia lui, Ruth Johanne Bodnariu. Copiii lor au fost luaţi de către protecţia copilului luni, noiembrie 16. Marius a fost arestat de către poliţie şi după o zi a fost eliberat pentru că nu era violent. Copiii au fost luaţi pe motiv de "îndoctrinare religioasă". Rugaţi-vă pentru această familie greu încercată!", se arată pe pagina de Facebook repectivă, citată de antena3.ro

Printre protestatari, un profesor la Facultatea de Asistenţă Socială s-a declarat "revoltat" şi a spus că a venit să îşi exprime solidaritatea cu familia..

Mai multe detalii, pe antena3.ro


×