x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rapirea jurnalistilor - Final de ancheta

Rapirea jurnalistilor - Final de ancheta

de Miruna Pasa Petru    |    28 Sep 2005   •   00:00
Rapirea jurnalistilor - Final de ancheta

Procurorii se pregatesc astazi sa-si incheie ancheta in cazul rapirii celor trei jurnalisti romani in Irak. Dupa exact sase luni de la rapire, Omar Hayssam va fi adus la Parchetul General pentru indeplinirea ultimului moment al urmaririi penale: prezentarea probelor. Documentele si marturiile stranse in dosar ii vor fi prezentate omului de afaceri sirian, acuzat ca ar fi pus la cale, pentru bani si faima, sinistrul scenariu al luarii de ostatici. Cazul va fi trimis apoi, spre judecare, Curtii de Apel Bucuresti.

INCULPATII. Omar a negat pana acum orice implicare in actul terorist care a ingrozit Romania. Mohammad Munaf, are insa o alta atitudine. El a recunoscut implicarea sa in rapirea romanilor, dar sustine ca a fost un simplu instrument al planurilor diabolice concepute de Hayssam. Procurorii romani au hotarat sa ceara si extradarea lui Munaf. In prezent, Munaf se afla inca in custodia americanilor si a fost mutat de la inchisoarea Abu Ghraib in complexul militar Camp Cooper.

EXTRADAREA. Procedurile de extradare aflate in sarcina statului roman sunt aproape finalizate. Ministerul Justitiei va trimite zilele acestea toate documentele necesare catre Statele Unite ale Americii. In principiu, raspunsul americanilor ar trebui sa fie pozitiv, deoarece cazul se incadreaza perfect in conventia de extradare incheiata de SUA cu Romania in 1924. Surse judiciare ne-au declarat insa ca Munaf este anchetat si arestat in Irak pentru "probleme de securitate nationala", in baza unei rezolutii a Consiliului de Securitate al ONU. Autoritatile romane spera insa ca acest motiv sa nu intarzie extradarea.

×
Subiecte în articol: observator