x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator RCA obligatoriu - ţeapa păgubiţilor. Inspectorii de la asigurări inventează maşini implicate în accident

RCA obligatoriu - ţeapa păgubiţilor. Inspectorii de la asigurări inventează maşini implicate în accident

de Petru Zoltan    |    05 Mar 2015   •   19:00
RCA obligatoriu - ţeapa păgubiţilor. Inspectorii de la asigurări inventează maşini implicate în accident

În dimineaţa zilei de 13 februarie a.c. pe şoseaua Străuleşti a avut loc un accident auto în care au fost implicate două autoturisme. Laurenţiu Nedianu conducea regulamentar pe prima bandă o maşina Hyunday. Cealaltă maşină, o Skoda, era condusă de Marian Dumitriu. Acesta a pierdut controlul asupra autovehicului, probabil pe fondul vitezei excesive şi a carosabilului îngheţat, acroşând autoturismul Hyunday. În urma accidentului, maşina Hyunday a ieşit şifonată, cu daune semnificative. Marian Dumitriu şi-a recunoscut vina, s-au făcut fotografii la autoturisme, apoi au completat formularul de contestare amiabilă la accident. Constatarea s-a făcut la Centrul de Daune al Omniasig de pe Calea Griviţei, unde s-au făcut din nou fotografii autoturismelor, s-au luat declaraţii şi actele de avizare. Cu documentele în braţe, Laurenţiu Nedianu a ales un Serivice Auto acceptat de Omniasig, pentru a i se repara autoturismul.

“Nu se confirmă vinovatul din constatul amiabil”
Dar, imediat au început problemele pentru şoferul păgubit. Biroul de Daune al asiguratorului trebuia să îşi dea acordul pentru ca maşina să intre în reparaţii. În loc de un răspuns firesc, inspectorul de daune de la Omniasig, Radu Remus Cristinel, a transmis că nu poate da acceptul pentru reparaţii deoarece în urma unor declaraţii depuse ulterior la dosar, “nu se confirmă vinovatul din constatul amiabil!” Deşi, la dosar a fost depusă şI declaraţia martorului, care confirma constatatul amiabil.

Directorul adjunct de la Direcţia Daune, Sorin Nicola, împreună cu Angela Dănilă de la Departamentul Avizări Daune, au transmis în cele din urmă un răspuns de râsul curcilor, în care nu se numele păgubitului este scris greşit, iar în accident apar trei maşini. Culmea, păgubitul fiind proprietar a două dintre ele. Cu concluzia că vina îi aparţine păgubitului.

De râsul curcilor
“Ca urmare a evenimentului rutier (…) în care a fost implicat autoturismul marca Hyunday, proprietatea Nedelean Laurenţiu, implicat alături de autovehicul marca Skoda, propritatea Porsche Mobility, (…), vă aducem la cunoştinţă faptul că, în urma analizării documentelor de la dosar şi a fotografiilor autoturismului implicate, rezultă faptul că, accidentul s-a produs din culpa conducătorului autovehicului marca AUDI, dl. Nedelean Laurenţiu” Oare cum îşi explică inspectorii de la asigurări că un şofer poate fi în acelaşi timp la volanul a două autoturisme? Documentul este semnat de directorul adjunct de la Direcţia Daune, Sorin Nicola, împreună cu Angela Dănilă de la Departamentul Avizări Daune. Contactaţi telefonic, aceştia nu au răspuns pentru a-şi spune punctul de vedere.

În schimb, Nedianu Laurenţiu a rămas cu paguba în urma accidentului. Pentru a I se face dreptate acesta a depus o plângere la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, dar şi intanţelor de judecată, unde va cere despăgubiri pe măsură.

×