x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

16 Dec 2005   •   00:00

Termenul prelungit prevazut de autoritati pentru finalizarea caselor distruse de inundatiile din Timis nu a fost respectat de Agentia Nationala pentru Locuinte.

Citat la 4 ani

Un copil de 4 ani din Craiova a fost citat la Judecatoria din localitate intr-un proces pe care familia sa il are cu proprietarul casei in care locuiesc. Micutul, in calitate de parat, s-a speriat si a inceput sa planga, iar judecatorul a cerut evacuarea salii. (Cristian Vasilcoiu)


Sarbatori fara case pentru sinistrati


Termenul prelungit prevazut de autoritati pentru finalizarea caselor distruse de inundatiile din Timis nu a fost respectat de Agentia Nationala pentru Locuinte. Aproape 200 de familii de sinistrati din Ionel, Foeni, Otelec si Uivar isi vor petrece Sarbatorile de iarna din acest an in alte parti decat in propria locuinta.

Amanare - Fara spaga nu se rezolva nimic

Deschiderea magazinelor Plus a fost intarziata pentru ca firma nu a dat mita. Asa sustine Ioan Haiduc, asistent al directorului general in cadrul Plus Discount Romania: "Am intarziat cu un an programul investitional pentru ca nu am vrut sa dam spaga. Sunt peste 30 de institutii unde trebuie sa mergi pentru a obtine diverse autorizatii si toate asteapta cate ceva".

Concurs - Doina Jalea, la Romania Actualitati

Presedintele director general al Societatii Radiodifuziunii Romane, Maria Toghina, a anuntat ieri rezultatele concursurilor pentru ocuparea noilor posturi de conducere din SRR. Noul director de productie editoriala este Doru Ionescu, iar redactor-sef al postului Radio Romania Actualitati este Doina Jalea. S-a desemnat si un redactor-sef al Redactiei Informatii, in persoana lui Pavel Ionescu. (C.O.)

In instanta - Notari contestati de ministrul Justitiei

Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a decis sa ceara in instanta anularea ordinelor de numire in functia de notar a unor fosti ministri si secretari de stat, pe motiv ca ar fi ilegale. Este vorba despre fostii ministri ai Justitiei, Gavril Iosif Chiuzbaian si Gheorghe Chivulescu, si despre fostii secretari de stat Gabriela Gaspar, Doru Trifoi si Claudiu Seucan. Macovei a revocat si ordinul de numire in functia de notar a lui Teodor Rus, fost director in Ministerul Justitiei.

Carne - Taxele la import nu se modifica

Taxele vamale la importurile de carne de porc practicate in acest moment vor fi mentinute si in 2006, a anuntat ieri Gheorghe Flutur, ministrul Agriculturii. El nu a exclus insa posibilitatea modificarii taxelor pe parcursul anului viitor, mai ales ca nivelul acestora va fi discutat la inceputul lui 2006 cu reprezentanti ai UE. (Florina Zainescu)

Arbitraj - Rompetrol, la Banca Mondiala

Grupul Rompetrol N.V. (TRG) a demarat procedurile de arbitraj international pe langa Centrul International de Solutionare a Disputelor Investitionale al Bancii Mondiale. Negocierile cu Guvernul au esuat. Executivul a respins cererile de despagubire pentru pierderile inregistrate in urma permanentei hartuiri judiciare si administrative la care au fost supus compania si conducerea acesteia, se arata intr-un comunicat al companiei. (A.N. Ionescu)

Valcea - Ministri in inspectie la Ocnele Mari

Situatia din Ocnele Mari, unde pamantul a inceput sa se surpe, a fost inspectata ieri de ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, si de ministrul Mediului, Sulfina Barbu. Directorul general al Apelor Romane, Madalin Mihailovici, a precizat ca in zona au fost luate toate masurile, astfel incat Oltul sa nu fie poluat. (Alexandra Chivu)

Rechizitoriu - Judecatoarea Ciuca, iar in instanta

Procurorii anticoruptie au trimis-o in judecata pe magistrata Andreea Ciuca, fosta presedinta a Tribunalului Mures, intr-un nou dosar de coruptie. Ea este acuzata de primire de foloase necuvenite, abuz in serviciu, fals in declaratii. In luna iunie, Andreea Ciuca a fost achitata in primul sau dosar de coruptie.

Rapitorul - Schwarz a scapat de un proces

Fostul campion olimpic la patinaj artistic, austriacul Wolfgang Schwarz, suspectat de tentativa de rapire a fiicei primarului din Slanic Moldova, Andrei Serban, a fost achitat ieri in dosarul in care este acuzat ca ar fi adus in Austria lituanience pentru a se prostitua. Cazul presupusei rapiri este dezbatut separat. (R.C.)

Casa Macovei - S-a decis Comisia de Disciplina

Judecatorul Iulian Galca este membrul CSM ales pentru Comisia disciplinara care va discuta cazul magistratilor implicati in scandalul legat de casa parintilor ministrului Justitiei. Alegerea era necesara dupa ce judecatorul Pandrea s-a abtinut de la participare, pentru ca lucreaza in aceeasi instanta cu judecatorii verificati, D. Cornoiu si L. Stancu.
×
Subiecte în articol: observator