x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

24 Noi 2005   •   00:00

Portul Constanta are de ieri un nou terminal de pasageri, inaugurat de ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre.

Ziua Recunostintei


Ambasada Statelor Unite si Centrul Cultural American vor fi inchise astazi, cand americanii sarbatoresc Ziua Recunostintei. Potrivit unui comunicat al reprezentantei diplomatice, activitatea normala va fi reluata vineri.


Terminal de pasageri la Portul Constanta


Portul Constanta are de ieri un nou terminal de pasageri, inaugurat de ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre. Constructia este amplasata in nordul portului, foarte aproape de zona istorica a orasului. Aici vor putea acosta nave de croaziera fluviale si maritime, inclusiv cele de dimensiuni mari. Investitia s-a ridicat la 2,8 milioane de euro. (Mariana Craciun)

Recuperare - Jaf din Austria rezolvat in Romania


Mai multe bijuterii si alte bunuri in valoare de aproape doua milioane de euro, furate dintr-o casa din Viena, au fost gasite de politistii romani in locuintele unor suspecti. Din grupul de 30 de persoane banuite a fi implicate in spargere au fost retinute patru persoane. Mai mult de jumatate din obiectele furate au fost fotografiate si trimise autoritatilor austriece. (Radu Crivat)

Ancheta - Dosarele lui Vantu se plimba


Dosarul in care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu este cercetat pentru infractiuni financiare se plimba de la un parchet la altul. Dupa ce initial a fost deschis la Parchetul General, dosarul a fost trimis apoi la Departamentul Anticoruptie, iar acum a fost luat din nou de unde a plecat. "In cursul cercetarilor au aparut indicii referitoare la acte de spalare de bani in strainatate. De aceea s-a produs transferul", a declarat ieri seful DNA, Daniel Morar. Dosarul se refera la afacerile lui Vantu cu Banca Agricola. (Miruna Pasa)

Arad - Fara lumina la Vama Turnu


Vama aradeana Turnu a ramas partial fara energie electrica, in noaptea de marti spre miercuri, din cauza unui incendiu izbucnit la panoul electric. Autovehiculele aflate in punctul vamal au fost redirectionate spre Nadlac si Varsand. Defectiunea a durat aproximativ 30 de minute. Potrivit sefului IJPF Arad, Ioan Handra, incendiul a pornit de la un scurt-circuit produs de suprasolicitarea retelei.

1 Decembrie - Fara mancare gratis la Alba-Iulia


Traditionala masa gratuita oferita participantilor de la manifestarile din Alba-Iulia, de la 1 Decembrie, nu mai face parte din programul din acest an. Daca pana acum autoritatile puneau la bataie mii de portii de fasole, carnaciori si vin, anul acesta singurele "cadouri" vor fi steguletele tricolore. Doritorii vor putea cumpara insa, pentru un pret de maximum 1 leu, o cana cu vin la care vor primi si o felie de cozonac. (Lucian Dobrater)

Timisoara - Sef de vanatori prins la braconaj


Secretarul Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Timisoara a fost prins in flagrant la o vanatoare ilegala de mistreti si este cercetat pentru braconaj. Tiberiu Konyicsa era insotit de alte doua persoane, cei trei riscand pana la 5 ani de inchisoare daca sunt gasiti vinovati. Directorul AJVPS Timis, Cornel Lera, a declarat ca secretarul va fi suspendat din functie pana la finalizarea cercetarilor.

Crapa pietrele - Minus 23 de grade la Intorsura


"Polul Frigului" din tara noastra, aflat in judetul Harghita, nu s-a dezmintit nici anul acesta. La Intorsura Buzaului s-au inregistrat marti noapte temperaturi de - 22 de grade in aer si - 23 de grade la sol. La Miercurea-Ciuc au fost - 21 de grade, cu 10-13 grade sub temperatura normala pentru aceasta perioada. (Dana Purgaru)

Brasov - Ursi monitorizati non-stop


Ursii gunoieri din cartierul brasovean Racadau vor fi urmariti pas cu pas cu ajutorul unor emitatoare. Actiunea a fost initiata de reprezentantii Primariei Brasov. Prin acest sistem se va sti exact locul in care se afla ursul. (Ramona Tintea)

Reactie - Sahia n-a produs clipul lui Becali


Sahiafilm a infirmat ieri declaratiile lui Gigi Becali potrivit carora studioul cinematografic ar fi produs clipul electoral cu imaginea lui Amza Pellea, pentru care liderul Partidului Noua Generatie a fost dat in judecata de fiica actorului, Oana Pellea. Becali a declarat marti ca ideea clipului i-a apartinut lui Ioan Carmazan, fostul director al Sahiafilm.

Braila - Paznic agresat de o batranica


Un agent de paza din Braila a ajuns la spital dupa ce a fost atacat de o batrana semiparalizata. Femeia impartea pomana intr-un cimitir din localitate, dar, pentru ca era tarziu, paznicul a indrumat-o spre iesire. Batrana l-a lovit in cap cu cadrul metalic cu care se ajuta la mers, iar agentul si-a pierdut cunostinta.

Evaluare - CEC face 650 milioane de euro


CEC este evaluata la aproximativ 650 milioane de euro, potrivit directorului executiv al Raiffeisen Bank International, Herbert Stepic, citat de Mediafax. Raiffeisen Bank International este una dintre candidatele pentru preluarea bancii romanesti, alaturi de National Bank of Greece, Banca Monte dei Paschi di Siena SpA, Dexia Bank, EFG Eurobank, Erste Bank si OTP Bank. Ofertele finale angajante pot fi depuse pana la 28 noiembrie 2005.

Constanta - Soc pentru Elena Basescu


Elena Basescu, mama presedintelui Traian Basescu, a fost programata pentru o investigatie medicala tocmai in luna octombrie a anului 2006. In varsta de 76 de ani, Elena Basescu s-a prezentat ieri la Centrul Diagnostic EUROMEDIC, in baza unei trimiteri de la medicul de familie. Seful Centrului Medical, doctor Aurelian Ivascu, spune ca salariatele institutiei nu au stiut despre cine este vorba si i-au facut programare pentru luna octombrie anul viitor, in functie de fondurile alocate de Casa de Asigurari de Sanatate. (Mariana Craciun)

Cazul Barbulescu - Contre intre MJ si CSM


Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a respins, ieri, solicitarea Ministerului Justitiei de cercetare disciplinara a judecatoarei Lidia Barbulescu, vicepresedinte al instantei supreme si membru CSM, acuzata ca a intervenit in favoarea fiicei sale la un concurs. "Este inadmisibil sa blochezi o verificare printr-un vot secret, care poate fi bazat pe orice fel de interese, nu stim de care interese", a declarat, legat de acest caz-ministrul Justitiei, Monica Macovei.
×
Subiecte în articol: observator