x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Românii din Madrid, parodiaţi într-o melodie postată pe YouTube. Un ONG cere scoaterea piesei de pe site (VIDEO)

Românii din Madrid, parodiaţi într-o melodie postată pe YouTube. Un ONG cere scoaterea piesei de pe site (VIDEO)

24 Iul 2014   •   12:10
Românii din Madrid, parodiaţi într-o melodie postată pe YouTube. Un ONG cere scoaterea piesei de pe site (VIDEO)

Un ONG care militează pentru drepturile românilor plecaţi din ţară cere YouTube scoaterea de pe site a melodiei "Soy un rumano en Madrid". Potrivit reprezentanţilor Federaţiei Asociaţiilor de Români din Europa (FADERE), cântecul induce ideea că grupul românilor din Spania ar fi format din prostituate şi hoţi de portofele.

Potrivit FADERE, deşi are numai 4  zile de când este postată, melodia "Soy un rumano en Madrid" a reuşit să trezească, pe de-o parte, indignarea comunităţii româneşti din Spania şi, pe de altă parte, simpatia grupurilor extremiste şi xenofobe spaniole.

"Melodia, postată sub genericul Parodia de Torbe, pe lângă alte jigniri, induce ideea că grupul românilor din Spania ar fi format din prostituate şi hoţi de portofele. Cerem tuturor românilor care vor vedea această melodie să o marcheze cu «nu apreciez», aceasta fiind forma în care vom arăta conducerii Youtube că dorim scoaterea ei", arată FADERE, potrivit tvr.ro.

Reprezentanţii FADERE au precizat că, în urmă cu şapte ani, în Spania a fost publicată melodia "Me cago en esos putos Rumanos", care de asemenea încuraja la discriminare. Şi atunci, FADERE a convins conducerea YouTube să scoată melodia.

×