x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Românii din Transilvania şi Banat, cei mai dispuşi că plece la muncă în străinătate. Care sunt destinaţiile?

Românii din Transilvania şi Banat, cei mai dispuşi că plece la muncă în străinătate. Care sunt destinaţiile?

25 Iul 2013   •   16:00
Românii din Transilvania şi Banat, cei mai dispuşi că plece la muncă în străinătate. Care sunt destinaţiile?

Cele mai multe aplicări la ofertele de muncă în străinătate, pe platforma online Tjobs.ro, au venit din partea ardelenilor și bănățenilor, în perioada iunie 2009 și până în iunie 2013, acestea reprezentând 36,05 % din total. Marea Britanie și Germania au fost țările care au primit cele mai multe aplicări în fiecare regiune. Departamentul „Construcții / Amenajări” a fost preferatul aplicanților din Muntenia, Moldova și Transilvania, în timp ce bucureștenii au preferat departamentul „Hoteluri / Turism”.

Cele mai multe aplicări, în acești patru ani, au venit din partea transilvănenilor. Următoarea regiune ca număr de aplicări este Muntenia, urmată de Moldova și de București și județul Ilfov.

București și județul Ilfov

Aplicanții din București și județul Ilfov au preferat, în acești patru ani, ofertele de muncă din Marea Britanie, Germania, Franța, Italia și Grecia, distribuția numărului de aplicări fiind explicată în imaginea de mai jos. Numărul aplicărilor la ofertele de muncă din Germania reprezintă 53,29 % din numărul de aplicări la ofertele din Marea Britanie. Și alte țări au fost preferate, dar într-o măsură mai mică: Finlanda a primit 1,45 % din numărul total de aplicări, iar Qatar 1,37 %.

În ceea ce privește domeniile de activitate, aplicanții au preferat departamentele „Hoteluri / Turism”, „Construcții / Amenajări”, „Agricultură / Silvicultură / Zootehnie”, „ Restaurant / Catering” și „Transport”, distribuția numărului de aplicări fiind explicată în imaginea de mai jos. Și ofertele altor departamente au fost preferate, dar într-o măsură mai mică: „Industrie” a primit 2,99 % din numărul total de aplicări, iar „Comerț / Vânzări” 2,44 %.

Muntenia și Dobrogea

Aplicanții din această regiune au preferat, în acești patru ani, ofertele de muncă din Marea Britanie, Germania, Italia, Franța și Spania, distribuția numărului de aplicări fiind explicată în imaginea de mai jos. Numărul aplicărilor la ofertele de muncă din Germania reprezintă 78,46 % din numărul de aplicări la ofertele din Marea Britanie, procent mai mare decât în cazul bucureștenilor. Și alte țări au fost preferate, dar într-o măsură mai mică: Olanda a primit 3,03 % din numărul total de aplicări, iar S.U.A. 2,19 %.

În ceea ce privește domeniile de activitate, aplicanții au preferat departamentele „Construcții / Amenajări”, „Agricultură / Silvicultură / Zootehnie”, „Hoteluri / Turism”, „Transport” și „Restaurant / Catering”, distribuția numărului de aplicări fiind explicată în imaginea de mai jos. Și ofertele altor departamente au fost preferate, dar într-o măsură mai mică: „Vase de Croazieră” a primit 2,65 % din numărul total de aplicări, iar „Industria Alimentară” 1,30 %.

Ardeal și Banat

Aplicanții din această regiune au preferat, în acești patru ani, ofertele de muncă din Marea Britanie, Germania, Italia, Franța și Spania, distribuția numărului de aplicări fiind explicată în imaginea de mai jos. Numărul aplicărilor la ofertele de muncă din Germania reprezintă 92,55 % din numărul de aplicări la ofertele din Marea Britanie, procent mai mic decât în cazul muntenilor sau al ardelenilor. Și alte țări au fost preferate, dar într-o măsură mai mică: Norvegia a primit 2,94 % din numărul total de aplicări, iar Irlanda 1,52 %.

În ceea ce privește domeniile de activitate, aplicanții au preferat departamentele „Construcții / Amenajări”, „Agricultură / Silvicultură / Zootehnie”, „Hoteluri / Turism”, „Restaurant / Catering” și „Îngrijire bătrâni / Asistență socială”, distribuția numărului de aplicări fiind explicată în imaginea de mai jos. Și ofertele altor departamente au fost preferate, dar într-o măsură mai mică: „Vase de Croazieră” a primit 2,46 % din numărul total de aplicări, iar „Reparații / Mecanică / Service” 1,03 %.

Moldova

Aplicanții din această regiune au preferat, în acești patru ani, ofertele de muncă din Marea Britanie, Germania, Italia, Franța și Grecia, distribuția numărului de aplicări fiind explicată în imaginea de mai jos. Numărul aplicărilor la ofertele de muncă din Germania reprezintă 65,67 % din numărul de aplicări la ofertele din Marea Britanie, procent mult mai mare decât în cazul bucureștenilor sau al muntenilor. Și alte țări au fost preferate, dar într-o măsură mai mică: Austria a primit 1,78 % din numărul total de aplicări, iar Dubai 1,33 %.

În ceea ce privește domeniile de activitate, aplicanții au preferat departamentele „Construcții / Amenajări”, „Agricultură / Silvicultură / Zootehnie”, „Hoteluri / Turism”, „Transport” și „Restaurant / Catering”, distribuția numărului de aplicări fiind explicată în imaginea de mai jos. Și ofertele altor departamente au fost preferate, dar într-o măsură mai mică: „Inginerie” a primit 1,65 % din numărul total de aplicări, iar „Petrol și Gaze” 0,58 %.

×
Subiecte în articol: imigranti muncitori romani