x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ședință la Guvern după suspendarea zborurilor Blue Air

Ședință la Guvern după suspendarea zborurilor Blue Air

06 Sep 2022   •   20:02
Ședință la Guvern după suspendarea zborurilor Blue Air
Sursa foto: gov.ro

Premierul și miniștrii de resort discută marți seara despre situația românilor afectați de suspendarea zborurilor Blue Air.

Premierul discută marți seara cu miniștrii de resort și cu autoritățile implicate în gestionarea situației cetățenilor români afectați de oprirea zborurilor Blue Air.

„Am vorbit să deblocheze situația, pentru că nu putem lăsa românii să aștepte în aeroporturile din care urmau să vină către țară. Este vorba de 3.000 de români (...) Am vorbit cu domnul ministru și urmează să analizăm și să luăm o decizie”, spunea înainte de această ședință premierul Nicolae Ciucă.

Și ministrul Mediului a cerut companiei să reia zborurile. „Cer Blue Air să reia imediat, să își onoreze obligațiile față de călători, să-și onoreze obligațiile față de bugetul de stat, să se adreseze imediat AFM pentru a solicita o reeșalonare a acestei datorii și de a rezolva pe cale legală acest diferend”, a spus ministrul Tanczos Barna.

Blue Air anunță că din cauza unei situații „neprevăzute”, constând în poprirea tuturor conturilor de către Ministerul Mediului, compania se află în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice, motiv pentru care se vede obligată să sisteze toate zborurile programate pentru plecare de pe aeroporturile din România, până luni, 12 septembrie 2022.

(sursa: Mediafax)

×