x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Spionii lui Oprea furau informaţii secrete din dosarele DNA. La cine a ajuns documentele furate din MAI?

Spionii lui Oprea furau informaţii secrete din dosarele DNA. La cine a ajuns documentele furate din MAI?

de Petru Zoltan    |    15 Ian 2015   •   20:53
Spionii lui Oprea furau informaţii secrete din dosarele DNA. La cine a ajuns documentele furate din MAI?
Sursa foto: Mihai Şova

Consiliera ministrului Gabriel Oprea, Ingrid Luciana Mocanu Popa, şi secretarul adjunct de la Interne, Mihai Şova, sunt acuzaţi de procurorii anticorupţie că au fotocopiat documente cu informaţii nepublice pentru a obţine diverse foloase, dar au luat şi informaţii din documentele DNA care priveau două dosare. “În zilele de 05.11.2014, 07.11.2014, 12.11.2014, 30.10.2014, 10.11.2014, 06.11.2014 şi 07.01.2015, suspecta Popa-Mocanu Ingrid-Luciana, în calitate de consilier al ministrului Afacerilor Interne, i-a permis accesul suspectului Şova Mihai la documente care conţineau informaţii nedestinate publicităţii şi la care acesta nu avea acces, conform atribuţiilor de serviciu, pe care cei doi, ulterior, le-au fotocopiat în scopul obţinerii unor foloase necuvenite.
De asemenea (...) în data de 14.01.2015, suspecta Popa-Mocanu Ingrid-Luciana i-a facilitat accesul suspectului Şova Mihai la documente confidenţiale, emise de către Direcţia Naţională Anticorupţie, care priveau două dosare penale aflate în curs de instrumentare.

Ingrid Mocanu Popa este soţia judecătorului Iuliu Mocanu Popa de la Tribunalul Bucureşti. Potrivit declaraţiei de avere, aceasta deţine împreună cu soţul ei sau separat mai multe proprietăţi în judeţul Ilfov, dar şi în Braşov. Cei doi soţi deţin în localitatea Bragadiru două terenuri intravilane în suprafaţă de 2000 mp. Separat, Ingrid Popa mai deţine un teren de 500 mp în comuna Domneşti din anul 2008, iar soţul ei are un teren de 500 mp din oraşul Zărneşti din Braşov.

Mihai Şova deţine funcţia de secretar general adjunct în Ministerul de Interne din mai 2014, anterior fiind secretar general al Ministerului Apărării. A mai ocupat funcţiile de consilier parlamentar la Comisia pentru apărare din Senatul României. Potrivit declaraţiei de avere, Şova şi-a cumpărat doar un Mercedesc fabricat în anul 2007, dar nu are vreo casă sau vreun teren.

×