x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

15 Aug 2009   •   00:00

15 august 2009



RIDZI, LA DNA
Procurorii anticorupţie i-au adus la cunoştinţă, ieri, fostului ministru al Tineretului Monica Iacob Ridzi, acuzele în cazul contractelor încheiate pentru organizarea Zilei Tineretului. Ridzi s-a prezentat, ieri, la ora 11:00, la Direcţia Naţională Anticorupţie, părăsind instituţia după mai mult de-o oră. Ea a spus jurnaliştilor că nu sunt elemente noi faţă de cele apărute în presă, refuzând să comenteze acuzele la adresa sa în cadrul verificărilor comisiei parlamentare în cazul ministrului Tursimului, Elena Udrea. (D.M.)

ACCIDENT DE MUNCĂ
Un bărbat de 40 de ani a murit, ieri, pe un şantier din Sectorul 5 al Capitalei. Muncitorul a fost lovit de o ţeavă care era transportată dintr-o parte a alta a şantierului cu ajutorul macaralei. În Sectorul 5 erau executate lucrări de foraj, punctul de lucru fiind al unei firme private. Deşi în ultima perioadă au fost efectuate foarte multe controale pe şantierele din Capitală numărul deceselor în accidente de muncă este în continuă creştere, ajungând la 9 în ultimele trei luni.

SPIRIT CIVIC
Popa Ionuţ, angajat BGS, aflat ieri în dispozitivul de pază şi protecţie al Mall Vitan din Bucureşti, a găsit pe jos un portmoneu pierdut. L-a deschis şi a văzut că înăuntru erau actele proprietarei, două carduri de ATM, 2.800 RON şi 280 de lire sterline. Agentul de pază a anunţat imediat evenimentul, iar proprietara portmoneului a fost chemată, prin staţia de amplificare, să se prezinte la biroul "Informaţii", pentru a-şi recupera obiectul pierdut.

ATACAŢI DE URS
Doi turişti francezi care campaseră într-o zonă retrasă de pe Valea Cerbului din Masivul Bucegi au fost atacaţi de un urs, în noaptea de joi spre vineri. Cei doi, un bărbat de 34 de ani şi o femeie de 33 au fost găsiţi de un alt turist şi se află la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti. Starea celor doi a fost stabilizată.

PROTESTE ÎN MAI
Nemulţumiţi de decizia ministrului de Interne Dan Nica, peste 6.000 de poliţişti vor protesta, de luni, în Bucureşti şi în municipiile capitală de judeţ, timp de cinci zile. Manifestanţii vor picheta, între orele 10-12, în timpul lor liber, sediile Preşedinţiei, Guvernului, Parlamentului şi Ministerului Finanţelor, sinidcaliştii fiind nemulţumiţi de faptul că MAI nu mai plăteşte chiriile poliţiştilor mutaţi din localitatea de domiciliu, astfel că deja 2.000 de cadre se vor întoarce în localitatea de domiciliu.

LANŢ DE COPII
Sub deviza "Copiii nu sunt minicetăţeni cu minidrepturi", astăzi, la ora 10:00, pe litoralul românesc se va forma un lanţ de copii care se vor ţine de mână, pentru a sensibiliza opinia publică asupra necesităţii ca drepturile copiilor să fie respectate. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului, Radio3Net "Florian Pittiş" şi Kids Radio ne invită deci să fim alături de cei mici în acest demers. (Loreta Popa)

SĂRBĂTOARE LA SIBIU
Recursul la România începe să cuprindă ţara. Mâine, la Gura Râului, Sibiu, se va desfăşura un eveniment excepţional, "Ziua Portului Popular". Manifestarea se află deja la a doua ediţie şi vine să readucă în prim-plan tradiţiile mărginimii şi valorosul costum tradiţional al zonei. De la "Căluşarii" de Sibiu la ansambluri de dansuri populare, gastronomie locală şi hora satului, localnicii au pregătit de toate pentru acest eveniment. (Costin Anghel)

×
Subiecte în articol: observator