x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

21 Aug 2009   •   00:00

21 august 2009



FĂRĂ MEDICAMENTE
Asociaţia Distribuitorilor de Medicamente a sistat livrările către mai multe spitale, dar mai ales farmacii, din cauza datoriilor. Cele mai mari probleme sunt reprezentate de numărul mare de farmacii intrate în insolvenţă. Problemele în decontarea banilor sunt foarte grave, iar farmaciile pot ajunge în situaţia de a nu mai avea medicamente, întrucât nu mai există plafon nici la medic, nici la farmacist. Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat săptămâna trecută că are în vedere un nou mecanism financiar prin care farmaciile să aibă posibilitatea de a cesiona facturile către distribuitori.

URMĂRIRE PENALĂ
Cel puţin 15 persoane - martori şi aparţinători ai victimelor - vor fi audiate la Parchetul Curţii de Apel Iaşi astăzi şi luni, în cazul accidentului de săptămâna trecută, din comuna ieşeană Scânteia, soldat cu moartea a 14 persoane. Parchetul Curţii de Apel Iaşi i-a pus oficial sub acuzare ieri pe administratorii firmei VALCRIS Trans, proprietarii microbuzului implicat în accident. Aceştia au fost informaţi de procuror de faptul că s-a început urmărirea penală împotriva lor, pentru infracţiunile de fals, uz de fals şi nerespectarea regimului transportului rutier public. Microbuzul a fost lovit de trenul accelerat care circula pe ruta Braşov - Ploieşti Sud - Bârlad - Iaşi, condus de mecanicul Vasile Buda, aparţinând SC Regiotrans SA Braşov.

ŞCOLI RENOVATE
Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ieri, după inspectarea lucrărilor la trei şantiere de la unităţi de învăţământ din programul BEI, că până în septembrie 14 unităţi vor fi terminate. Edilul a precizat că din cele 102 şcoli cuprinse în programul BEI, doar 19 se mai află în faza de licitare, în timp ce 11 unităţi au contractele reziliate, însă, în cazul acestor unităţi de învăţământ, au fost deja executate lucrări şi, pentru că valoarea lucrărilor rămase de executat este foarte mică, urmează să fie atribuite fără licitaţie.

MEDICI ISRAELIENI
Tribunalul Bucureşti a decis ieri ca şeful clinicii Sabyc, Harry Mironescu, dar şi secretara acestuia, Cecilia Borza, să rămână în arest. Soluţia poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti. O cerere similară i-a fost respinsă şi fiului şefului clinicii, Yair Miron. Acesta este în arest preventiv din 20 iulie, alături de tatăl său, Harry Mironescu, şi de Cecilia Borza, în dosarul de trafic de ovule instrumentat de procurorii DIICOT. Cei trei sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat şi de organizarea traficului de celule de origine umană, în scopul obţinerii unui folos material.

×
Subiecte în articol: observator