x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

23 Feb 2010   •   00:00
Ştiri pe scurt

23 februarie 2010



POŞTAŞI APĂRAŢI
Poliţia Română va suplimenta numărul de agenţi pe traseele factorilor poştali şi îi va dota cu mijloace tehnice de autoapărare şi localizare, în urma unui protocol de colaborare cu Poşta Română. Obiectivul protocolului este creşterea siguranţei banilor şi a bunurilor pe care subunităţile poştale le păstrează, depozitează şi transportă, precum şi sporirea protecţiei pentru lucrătorii poştali şi clienţii Poştei Române. Totodată, poliţiştii vor oferi consiliere de specialitate referitoare la măsurile de asigurare a pazei şi protecţiei unităţilor poştale. (Mara Răducanu)

ALOCAŢII
Vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur a declarat ieri că poziţia oficială a partidului este aceea de a se găsi resurse pentru mărirea tuturor alocaţiilor pentru copii." A fost, dacă vreţi, o exprimare, expunere puţin forţată a ministrului de resort în acest domeniu şi punctul de vedere al PD-L este clar de a susţine majorarea tuturor alocaţiilor", a explicat Gheorghe Flutur declaraţia de săptămâna trecută a ministrului Muncii Mihai Şeitan privind intenţia de a elimina printr-un proiect legislativ, alocaţiile pentru copiii ai căror părinţi au venituri mari.

ABC RUTIER
5569-114552-manualdecirculatierurtiera.jpg"Manualul de circulaţie rutieră pentru I şi a II-a", apărut sub egida Asociaţiei "Consiliul Naţional pentru Securitate Rutieră", reprezintă un sprijin concret în desluşirea ABC-ului circulaţiei pe drumurile publice. El se adresează cu precădere părinţilor şi dascălilor, care au un rol important în formarea deprinderilor corecte pe care trebuie să le aibă copiii atunci când sunt participanţi la trafic. Ţinând cont de ceea ce se întâmplă pe şoselele din România, necunoaşterea ABC-ului rutier ori nerespectarea acestuia duce, din păcate, la pierderea a mii de vieţi. Manualul se găseşte la punctele de difuzare a presei, precum şi în librării. (Mara Răducanu)

×
Subiecte în articol: observator