x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

13 Mai 2010   •   00:00

13 mai 2010



TÂRGUL OFERTELOR EDUCAŢIONALE
Camera de Comerţ şi Industrie Maramureş împreună cu Inspectoratul Şcolar Maramureş organizează în perioada 14-15 mai 2010 ediţia a VIII-a a manifestării "Târgul Ofertelor Educaţionale" ce se va desfăşura la Centrul de Instruire şi Marketing al Camerei de Comerţ şi Industrie Maramureş. La această manifestare vor fi prezente cele mai importante titluri din literatura română şi străină.

Aşadar, Jurnalul Naţional vă aşteaptă să vă reînnoiţi cărţile cu literatura românească "Biblioteca Pentru Toţi" şi să ne bucurăm în continuare de muzica şi filmele cu care am crescut. Nu va lipsi nici ultimul proiect "Enciclopedia Universală Britannica". Programul târgului din Baia Mare este între orele 11:00 şi 18:00.

PROTESTE LA CADASTRU
Sindicatul "Cadastru şi Publicitate Imobiliară" (OCPI) Cluj a declanşat ieri un protest de solidaritate, de tip japonez, pentru sprijinirea protestelor salariaţilor din Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Tot ieri, angajaţii OCPI Alba şi-au întrerupt activitatea pe timp nelimitat. Nemulţumirile sunt legate de "încadrarea ilegală şi abuzivă pe o grilă de salarizare care nu asigură subzistenţa, prin reducerea salariilor cu 50%", la care se adaugă, începând din iunie, încă 25%, aşa cum a declarat preşedintele Traian Băsescu.

Chiar de la începutul săptămânii, angajaţi ai OCPI din Iaşi, Bihor sau Vâlcea au organizat proteste spontane, nemulţumiţi că nu şi-au primit integral salariile.

STRIGĂT DE AJUTOR
Avocatul Poporului a reclamat, într-o scrisoare adresată Camerei Deputaţilor, faptul că Guvernul, prin Ministerele Finanţelor şi Muncii, a redus resursele materiale şi umane ale instituţiei, iar acest lucru a dus la "slăbirea capacităţii funcţionale" a acesteia. Avocatul Poporului solicită sprijinul Parlamentului pentru rezolvarea problemelor privind sediul instituţiei, nealocarea sumelor acordate prin Legea bugetului de stat, blocarea posturilor vacante şi faptul că este singura instituţie nominalizată în Constituţie care nu are pază.

×
Subiecte în articol: observator