x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Top 20 cele mai sigure companii aeriene din lume

Top 20 cele mai sigure companii aeriene din lume

10 Ian 2018   •   10:47
Top 20 cele mai sigure companii aeriene din lume

Anul 2017 a fost cel mai sigur an din istoria aviației, potrivit unui raport al Aviation Safety Network, scrie CNN. În timp ce președintele SUA, Donald Trump, își asumă meritele pentru recordul de siguranță din SUA, accidentele aeriene se află într-o continua scădere, la nivel global, din 1992.

Există un număr de factori care au contribuit la acest succes, inclusiv dezvoltarea de noi tehnologii și noi avioane , cât și schimbările survenite asupra modului de pregătire al echipei de la bordul avionul și al regulamentului global.

„Cele mai bune dintre cele mai bune”

Pentru a-i celebra pe cei care au dus la recordul anului 2017, website-ul de analiză aviatica din Australia, AirlineRatings.com, a lansat lista anuală cu cele mai sigure linii aeriene din lume.

Dintre cele 409 de companii aeriene monitorizate, 20 au fost clasificate drept „cele mai bune dintre cele mai bune”. Aceste 20 de linii aeriene din Asia, Europa și SUA sunt „întotdeauna în fruntea inovației pentru siguranță, excelență operațională și lansarea de noi aeronave avansate”, a spus redactorul șef al website-ului, Geoffrey Thomas.

Din 2014 până în 2017, AirlineRatings.com au declarat linia aeriană australiana Qantas drept cea mai sigură din lume și, încă o dată, aceasta este „compania aeriană lider în aproape toate progresele majore privind siguranța operațională din ultimii 60 de ani”.

Anul acesta, AirlineRatings.com a decis să onoreze cele mai bune 20 de linii aeriene în mod egal.

Cele 20 de companii aeriene de top, în ordine alfabetică, sunt:

Air New Zealand, Alaska Airlines, All Nippon Airways, Birtish Airways, Cathay Pacific Airways, Emirates, Etihad Airways, EVA Air, Finnair, Hawaiian Airlines, Japan Airlines, KLM, Lufthansa, Qantas, Royal Jordian Airlines, Scandinavian Airline System, Singapore Airlines, Swiss, Virgin Atlantic și Virgin Australia.

Absențele notabile din această listă sunt liniile aeriene din SUA: Delta și United. În aprilie 2017, recordul de invidiat al Deltei în privința serviciului fiabil a fost șters de o criză de cinci zile în care au fost anulate peste 3.200 de zboruri din cauza furtunii.

În aceeași lună, reputația companiei United Airlines a luat-o la vale când un videoclip cu un pasager care a fost dat afară, deși avea zborul rezervat, a devenit viral.

×