x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Transferuri in CAMPUL TACTIC: ofiteri MAI deveniti JUDECATORI, trec la FRONTEX

Transferuri in CAMPUL TACTIC: ofiteri MAI deveniti JUDECATORI, trec la FRONTEX

de Dan Constantin    |    02 Sep 2015   •   17:56
Transferuri in CAMPUL TACTIC: ofiteri MAI deveniti JUDECATORI, trec la FRONTEX
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

SM, Sectia judecatori, a aprobat in sedinta din18 AUGUST cadidatura judecatoarei Geanina Tautu la structura de securitate FRONTEX, in departamentul legislativ.

FRONTEX este un program infiintat si finantat de UE pentru protejarea frontirelor in fata valului de migranti. Misiunile FRONTEX au devenit de o actualitate dramatica in ultimele luni.

Judecatoarea Tautu doreste sa candideze pentru detasarea la FRONTEX si CSM a aprobat aceasta solicitare, publicand in 2 septembrie Hotararea NR 608 luata in 18 august. Nu rezulta ca au fost si alti magistrati dornici sa candideze la postul de legal officer la FRONTEX, desi informatia a fost transmisa instantelor din Romania

Traseul profesional al judecatoarei Tautu Geanina este un exemplu de interferenta si osmoza intre institutiile cu sarcini in apararea legilor si securitatii nationale cu MAGISTRATURA.

A fost pana in 2010 ofiter la Inspectoratul Judetean de Politie Botosani. Impreuna cu sotul, tot ofiter de politie in acelasi inspectorat decid sa intre in magistratura. Au reusit si, doamna ofiter de politie Tautu devine. prin decret al Presedintelui Basescu, doamna judecator Tautu la Tribunalul Suceava. La fel ajunge magistrat si domnul ofiter cConstantin Tautu , domnul judecator tautu, la Tribunalul din Vrancea.

SERVIM PATRIA, din orice functie, si in orice imprejurare!  

×