x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator “Uniți salvăm pădurile” - Mesajul protestatarilor pentru jefuitorii pădurilor României

“Uniți salvăm pădurile” - Mesajul protestatarilor pentru jefuitorii pădurilor României

de Diana Scarlat    |    10 Mai 2015   •   07:25
“Uniți salvăm pădurile” - Mesajul protestatarilor pentru jefuitorii pădurilor României

Mii de oameni au protestat astăzi, în mai multe orașe din țară, împotriva tăierilor ilegale de păduri. În București, peste 1.000 de oameni s-au adunat, imediat după ora 16.00, la intrarea în Parcul Herăstrău din Piața Charles de Gaulle. Protestatarii au plecat, după două ore, într-un marș, pe traseul Piața Victoriei - Palatul Cotroceni - Palatul Parlamentului.

“România, trezește-te!”, “Uniți salvăm pădurile” sau “Tu ne tai copacu', noi îți rupem capu'!” au fost câteva dintre mesajele scandate de cei peste 1.000 de protestatari din Herăstrău, în timp ce fluturau drapelul României.

Proteste similare s-au desfășurat astăzi și la Alba-Iulia, Baia Mare, Brașov, Cluj-Napoca, Drobeta-Turnu Severin, Focșani, Galați, Iași, Mangalia, Pitești, Ploiești, Oradea, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Suceava, Sighișoara, Târgoviște, Timișoara și Vaslui.

Proiectul Codului Silvic va fi marți în dezbaterea comisiei din Camera Deputaților, iar PSD își menține poziția de a adopta un Cod care să prevină și să sancționeze defrișări ilegale și monopolul, a declarat, sâmbătă, premierul Victor Ponta.

Președintele Klaus Iohannis și premierul Victor Ponta au reacționat imediat. “Cred că protestul de astăzi împotriva despăduririlor abuzive este unul perfect legitim. Am hotărât ca această gravă problemă a defrișărilor ilegale să fie pusă pe ordinea de zi a următoarei ședințe a CSAT. Sunt convins că vom reuși nu doar să stopăm fenomenul, dar și că instituțiile statului îi vor identifica și trage la răspundere pe cei vinovați”, a scris șeful statului pe Facebook.

“'Am vorbit cu doamna deputat Carmen Moldovan, care este preşedinta Comisiei de mediu din Camera Deputaţilor, marţi va fi din nou Codul silvic în dezbatere şi rămânem pe poziţia pe care am fost, aceea de a adopta un cod - la care culmea am lucrat şi cu liberalii, cu doamna Lucia Varga am lucrat foarte bine atunci, mă rog, acum s-a mai răzgândit - prin care prevenim, combatem şi sancţionăm defrişările ilegale şi monopolul pe piaţă al oricărei companii. Nu vorbesc de una anume, vorbesc în general. Marţi, dacă se votează în comisie şi apoi merge la promulgare la preşedinte, se publică în Monitorul Oficial o să avem instrumente mult mai puternice de luptă împotriva celor care abuzează de poziţia de piaţă şi încurajează până la urmă defrişări excesive”, a declarat Victor Ponta, prezent o ceremonie, la Târgoviște.
 

×