x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator TVR aprobă ca Rodica Culcer să fie reangajată prin cumul cu pensia

TVR aprobă ca Rodica Culcer să fie reangajată prin cumul cu pensia

29 Iun 2011   •   17:40
TVR aprobă ca Rodica Culcer să fie reangajată prin cumul cu pensia

Rodica Culcer va fi reincadrata de la 1 iulie in televiziunea publica pe un post de executie, urmand sa-si exercite prin delegare atributiile de sef Departamentului Stiri al TVR pana la ocuparea prin concurs a acestui post.

● Cititi si: Ciao, Rodica! Inca o data, pensie usoara!


Reprezentantii TVR au raspuns ieri solicitarii Jurnalului National privind statutul Rodicai Culcer in televiziunea publica dupa 30 iunie, data la care contractul acesteia cu TVR expira. "In conformitate cu le­gislatia muncii in vigoare, orice persoana, care indeplineste conditiile de pensionare, poate solicita reanga­ja­­rea prin cumul cu pensia. Este atri­bu­tul angajatorului sa decida asupra aprobarii unei asemenea cereri. In data de 29 iunie, Rodica Culcer a de­pus o cerere de reangajare prin cumul cu pensia, care i-a fost aprobata. Din 1 iulie, ea va fi reincadrata pe un post de executie, indeplinind, prin delega­re, atributiile de director al Di­rec­tiei Emisiuni Informative si Sport, pana la ocuparea prin concurs a acestui post", se arata in raspunsul primit de la TVR.

Precizarile TVR vin in conditiile in care la 30 mai a.c. Rodica Culcer a indeplinit varsta legala de pensio­nare – 59 de ani, iar noul Cod al Mun­cii prevede ca, in acest caz, contractul acesteia cu TVR inceteaza de drept. Reprezentantii TVR au preci­zat insa la 30 mai ca Rodica Culcer va mai ramane pe post inca o luna, pana la 30 iunie, deoarece contractul cu TVR expira la aceasta data.

Liderul "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat ieri pentru Mediafax ca Rodica Culcer nu are dreptul sa cumuleze pensia cu salariul, iar TVR a incalcat legea aproband soli­citarea ei in acest sens. Hossu a precizat ca Legea 329/2009 reglemen­teaza conditiile exercitarii cumulului pensiei din sistemul public de pensii si sistemele neintegrate sistemului public cu veniturile salariale. Potri­vit articolului 17 al acestei legi, "beneficiarii dreptului la pensie apartinand atat sistemului public de pensii, cat si sistemelor neintegrate sistemului public care realizeaza venituri sala­riale sau, dupa caz, asimilate salariilor, potrivit legii, realizate din exer­citarea unei activitati pe baza de contract individual de munca, raport de serviciu sau in baza actului de nu­mire, potrivit legii, in cadrul au­to­ritatilor si institutiilor publice centrale si locale, indiferent de modul de finantare si subordonare, precum si in cadrul regiilor autonome, socie­ta­tilor nationale, companiilor na­ti­o­­nale si societatilor comerciale la care capitalul social este detinut integral sau majoritar de stat ori de o unitate administrativ teritoriala, pot cumula pensia neta cu veniturile astfel realizate, daca nivelul acesteia nu depaseste nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat. Potrivit instructiunilor elaborate de Ministerul Muncii, referitoare la cu­mulul pensie-salariu, pensionarii care au si venituri salariale de la stat trebu­ie sa opteze in scris pentru men­ti­ne­rea in plata a pensiei sau a salariului daca pensia neta are un cuantum mai mare decat salariul mediu brut din 2009, respectiv 1.700 de lei.

×
Subiecte în articol: pensie rodica culcer tvr