x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Udrea, huiduită de pensionarii brăileni

Udrea, huiduită de pensionarii brăileni

de Elena Stan    |    10 Ian 2011   •   20:51
Udrea, huiduită de pensionarii brăileni
Sursa foto: Raul Stef/Intact Images

145966-raul-stef-intact-20100125104427008.jpgElena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, a fost, ieri, huiduită de pensionari, potrivit Agerpres. Prezentă la Brăila pentru a semna trei contracte de finanţare cu fonduri europene, Udrea a fost întâmpinată la ieşirea din clădirea Teatrului „Maria Filotti” de mai mulţi pensionari care au organizat un protest spontan, revoltaţi fiind de măsurile de tăiere a pensiilor. Exact când era pe punctul de a intra în maşină pentru a se deplasa către un alt obiectiv pentru care au fost alocate fonduri europene, mulţimea aflată pe trotuar a început să  scandeze lo­zinci de genul „De ce ne-aţi tăiat pensiile?”, „Unde sunt banii de la FMI?”, „Nu vă este ruşine?”, „Unde sunt locurile de mun­că promise?”. Udrea a mers în mijlocul protestatarilor şi a încercat, mai bine de zece minute, să poarte un dialog cu aceştia, chiar dacă se făcea cu greu auzită, deoarece pen­sionarii nu conteneau cu în­trebările.

Pentru calmarea spiritelor a intervenit şi deputatul PDL Viorel Balcan, aflat lângă Elena Udrea, care le solicita protestatarilor să vorbească „mai calm” pentru că „doamna mi­nistru aude bine”. Pe lângă tăierea pensiilor, protestatarii au reclamat lipsa locurilor de muncă, distrugerea economiei locale şi lipsa investiţiilor, reducerea numărului de poliţişti, ba chiar problemele externe apărute legate de spaţiul Schengen.

Udrea a încercat să le explice pensionarilor că a venit în Brăila pentru a semna o serie de proiecte cu finanţare europeană, care vor duce la crearea de locuri de muncă şi i-a solicitat primarului de Brăila, Aurel Simionescu, un termen când va fi pus în practică un astfel de proiect, pentru a se demonstra că aceste lucrări nu sunt „doar vorbe”.

„Am venit să semnăm nişte contracte care să creeze locuri de muncă la Brăila. Degeaba vrem bani mai mulţi de pensii, dacă nu producem nimic. Nu credeţi tot ce vedeţi la televizor, banii sunt, au venit, în mare parte pentru salarii şi pensii. Domnul primar spune că în şase luni de zile va fi gata un astfel de proiect, deci la vară ma întorc la Brăila şi ne întâlnim tot aici să discutăm pe ce s-a făcut”, le-a spus Udrea protestatarilor.

Elena Udrea nu a plecat din mijlocul pensionarilor până nu a răspuns la aproape toate întrebările puse de aceştia, ajungând în final să fie pupată de două pensionare, care i-au spus că este „cea mai frumoasă femeie ministru care a vizitat Brăila până acum”. Tot la Brăila, Elena Udrea a primit de la caricaturistul brăilean Costel Pătrăşcan, un tricou portocaliu cu o scamă cusută în zona pieptului. Costel Pătrăşcan şi-a motivat gestul spunând că „mulţi sunt cei care se înghesuie să culeagă scamele de pe doamna Udrea”, de aceea a gândit un tricou „de unde scama se lasă greu dată jos”, glumă care a fost gustată de Elena Udrea, care a spus zâmbind: „Să văd cine se încumetă să mi-o ia acum”.

×
Subiecte în articol: observator