x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Udrea vrea staţiune în Bucegi

Udrea vrea staţiune în Bucegi

23 Apr 2009   •   00:00

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a anunţat, astăzi, că va sprijini cu promovare şi cu bani din bugetul Ministerului un proiect al autorităţilor locale din Dâmboviţa, care prevede construirea unei staţiuni turistice în zona Padina-Peştera şi care va avea o valoare totală de circa 200 milioane de euro, anunţă Mediafax.

"Proiectul acesta trebuie să demareze cât mai repede. Ne trebuie o alternativă la Valea Prahovei. Ministerul are finanţare pentru dezvoltarea zonelor de schi din Carpaţi, dar când am făcut lista cu proiectele pe care le sprijinim nu am ştiut de existenţa acestui proiect, însă îl vom introduce în această listă", a declarat, astăzi, la Moroeni, într-o conferinţă de presă, Elena Udrea.

Proiectul presupune construirea mai multor pârtii de schi, piscine, ştranduri, terenuri pentru sporturi de iarnă, capacităţi de trasport pe cablu, parcări, instalaţii de apă şi tunuri de zăpadă, precum şi capacităţi de cazare şi infrastructură rutieră.

"Vă puteţi baza total pe sprijinul Ministerului Turismului. Dacă vreţi ca proiectul să fie gata în doi ani, trebuie să-i dăm drumul cât mai repede", s-a adresat Udrea reprezentanţilor autorităţilor locale din Dâmboviţa.

Preşedintele Consiliului judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu, a spus că proiectul de la Padina-Peştera face legătura prin cablu, între Valea Prahovei şi zona Moeciu-Rucăr-Bran.

"Nu propunem un proiect de tip manea, ci unul bazat pe frumuseţile naturii", a adăugat Popescu.

Valoarea totală a proiectului, incluzând şi investiţiile pe care autorităţile estimează că le vor face firmele private în zonă, respectiv hoteluri şi restaurante, se ridică la circa 200 milioane de euro. Din această sumă, circa 17 milioane de euro vor costa pârtiile, iar 35 de milioane de euro ar urma să fie investite în infrastructura rutieră. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator