x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un nou Centru de senologie, inaugurat la Spitalul Clinic "Sfânta Maria"

Un nou Centru de senologie, inaugurat la Spitalul Clinic "Sfânta Maria"

04 Dec 2014   •   10:11
Un nou Centru de senologie, inaugurat la Spitalul Clinic "Sfânta Maria"

Ieri, la Spitalul Clinic "Sfânta Maria" a fost inaugurat un nou Centru de senologie. Proiectul este unul extrem de important pentru sistemul sanitar românesc în ceea ce privește diagnosticarea precoce a cancerului la sân.

Centrul de Senologie funcționează în cadrul clinicii Chirurgie II a Spitalului Sfânta Maria și oferă pacientelor servicii complete privind cancerul de sân: diagnosticare, tratament, chirurgie, chimioterapie sau reconstrucție mamara.

Orice femeie interesată se poate programa la un consult medical telefonic la numerele 021 9736 sau 021 9 SEN, ori pe bază de bilet de trimitere întocmit de medicul de familie sau de specialist.

Medicul poate recomanda orice investigaţie, de la ecografie, mamografie, scintigrafie, RMN mamar cu antenă de sân, puncţie - dacă este cazul - biopsie pre şi post operatorie, intervenţie chirurgicală cu evidare ganglionară completă după un protocol internaţional asumat şi de România. Toate acestea sunt realizate la 'Sfânta Maria', astfel încât nicio pacientă nu va mai fi nevoită să îşi facă investigaţii medicale în mai multe spitale.

În acelaşi timp, cu o eventuală operaţie se poate face reconstrucţie mamară de către medicul plastician, la cerere, pentru că nu există program naţional şi reconstrucţia nu este încă decontată de CNAS. De asemenea, tot în Spitalul 'Sfânta Maria' dacă este necesar, pacientele pot face chimioterapie.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost prezent la deschiderea Centrului.

“Este un moment deosebit pentru sistemul de sanatate romanesc. Facem dovada ca medicii romani au unde sa isi practice meseria in conditii onorabile. Vedem cu totii ca in ultima vreme femeile din Romania au devenit mult mai educate si mult mai informate in ceea ce priveste sanatatea lor. Am mare incredere in doctorii din acest spital, si mai ales in cei care vor lucra in cadrul acestui centru”, a spus edilul Capitalei.

×