x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vaca flămândă a mugit la Bucureşti

Vaca flămândă a mugit la Bucureşti

de Toma Roman Jr    |    25 Mai 2012   •   12:09
Vaca flămândă a mugit la Bucureşti

Azi, in fata Ministerului Agriculturii, au descins 70 de fermieri din Comarnic, membri ai Asociatiei pentru Prevenirea Abuzurilor Fiscale si, surpriza, cei din clubul bloggerilor liberali, care s-au convocat intre ei pe net.

Pe ei ii mana in lupta disparitia anuala a peste un miliard de euro, reprezentand subventiile europene pentru pasune, care in loc sa ajunga la fermieri, sunt absorbiti de buzunarele largi ale mai multor primari de comuna sau orase.

Cei de la Comarnic sunt foarte suparati pe primarul PDL Dorian Botoaca, om al Robertei Anastase care a "umflat" bani europeni, dar nu le-a pus pasunea la dispozitie.

Fiindca animalele lor flamanzesc in timp ce intaistatatorul localitatii si-a tras o masina "meleu", fermierii s-au gandit sa vada daca vacile, caii si caprele lor pot paste asfalt, din fata Ministerului Agriculturii.

Ei au sosit cu mai multe animale, dintre care am avut onoarea, personal, cu imensul cal Jean si poneii Sabrina, Viki si Elena. In urma protestului, reprezentantii Ministerului Agriculturii, ajunsi in functii de cateva zile, au promis ca vor inaspri controalele si vor cere APIA sa cerceteze daca se peterec deturnari de fonduri europene.

Buba, insa, pare sa fie la DNA, care are in cercetare plangeri depuse impotriva primarilor onerosi inca de acum doi-trei ani. Pana in ziua de azi, nu s-a miscat nimic.

×
Subiecte în articol: apia protest agriculturii