x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Victimele lui Ionel Manţog bat în retragere

Victimele lui Ionel Manţog bat în retragere

de Gabriela Mladin    |    11 Mar 2010   •   00:00

Potrivit anchetatorilor, liderul PD-L Gorj, Ionel Manţog, poate scăpa de acuzaţiile de ucidere şi vătămare corporală din culpă dacă rudele victimelor şi părţile vătămate din dosarul accidentului în care a fost implicat nu depun declaraţii. Procurorii susţin că victimele bat în retragere, iar pe timpul anchetei au fost nevoiţi să se deplaseze personal în Gorj pentru a sta, totuşi, de vorbă cu aceştia.

Pentru a nu exista o imixtiune din partea politicianului asupra anchetatorilor din judeţul Gorj, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au solicitat, la doar câteva săptămâni după producerea accidentului de circulaţie, dosarul în care Ionel Manţog, fostul şef de campanie din Gorj al lui Traian Băsescu, este anchetat pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă.

În luna februarie a acestui an, procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, explica mutarea dosarului prin influenţarea procurorilor de Manţog: "Având în vedere expunerea mediatică a evenimentului şi fiind vorba despre o persoană cunoscută, instanţa superioară poate solicita dosarul pentru anchetă, pentru a elimina toate suspiciunile legate de actul de justiţie", a declarat aceasta într-o vizită la Târgu-Jiu.

Din decembrie 2009, de această cauză se ocupă anchetatorii craioveni, care acum susţin că sunt îngreunaţi în cercetarea penală de rudele victimelor şi părţile vătămate, care nu doresc să mai dea nici un fel de declaraţii. "Sunt îngreunate cercetările, întrucât părţile vătămate refuză să se prezinte la audieri. Personal, s-a deplasat procurorul de caz la Gorj pentru a sta de vorbă cu rudele victimelor şi părţile vătămate. Dacă ele vor considera că nu trebuie să stăruie în anchetă, procurorul trebuie să reanalizeze situaţia", a declarat Ionel Grigore, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.


PAGUBĂ DE 100.000 DE EURO!
La 24 noiembrie 2009, Manţog a produs un accident de circulaţie, intrând cu maşina într-o ambulanţă care transporta un bolnav. Pacientul din salvare a murit pe loc, iar asistentul me­dical din ambulanţă s-a aflat în stare gravă multe luni, prezentând multiple traumatisme şi leziuni ale organelor interne. În accident a mai fost rănită uşor o asistentă şi chiar Ionel Manţog.
Ambulanţa făcută praf de liderul democrat-liberal a fost transportată imediat la fier vechi. Tot ceea ce i s-a întâmplat lui Ionel Manţog până în acest moment a fost suspendarea dreptului de mai conduce, lucru rezolvat imediat prin contestarea deciziei.

×
Subiecte în articol: observator