x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO: Năvală la groapa de gunoi pentru a aduna mâncare expirată

VIDEO: Năvală la groapa de gunoi pentru a aduna mâncare expirată

10 Dec 2009   •   00:00
VIDEO: Năvală la groapa de gunoi pentru a aduna mâncare expirată

Un tir încărcat cu produse alimentare şi de igienă, cu termenul de valabilitate expirat, a fost adus, ieri, la groapa de gunoi a oraşului dâmboviţean Fieni. Localnicii au luat cu asalt rampa de depozitare pentru a lua acasă ciocolată, lapte praf, biscuiţi, alune sau şampon pentru bebeluşi.



Transportul a fost făcut de o firmă din Bucureşti, care a mai fost amendată de inspectorii Direcţiei Sanitare Dâmboviţa, cu suma de 6.000 de lei, săptămâna trecută, pentru alt transport. Potrivit viceprimarului Gheorghe Secăreanu, groapa de gunoi este în administrarea primăriei Fieni, iar autorităţile locale nu aveau cunoştinţă despre o asemenea depozitare de produse.

Reprezentanţii DSVSA Dâmboviţa au confirmat că aceeaşi societate din Bucureşti a mai făcut, vineri, un transport în judeţ, în localitatea Moroieni, fiind amendată cu suma de 6.000 de lei. "Maşina a fost interceptată de poliţiştii din Fieni, la Moroieni, iar transportatorul a fost sancţionat şi marfa a fost reţinută şi distrusă, denaturată cum spunem noi. Era un transport de produse expirate, biscuiţi, ciocolată, produse de curăţenie. Acum constat că au ajuns la Fieni, vom lua măsuri, vom denatura şi distruge produsele şi vom anunţa cazul la Direcţia Sanitar-Veterinară Bucureşti, pentru că produsele ar fi trebuit distruse sub supravegherea celor de la DSVSA Bucureşti. Am înţeles că firma are un litigiu cu o bancă şi trebuie să golească un depozit de produse, dar nu aşa se procedează. Acum vor lua o amendă mai mare decât cea de 6.000 de lei de săptămâna trecută", a declarat Sandu Tolea, director DSVSA Dâmboviţa, citat de Mediafax.

La sosirea unor jurnalişti în zona rampei de depozitare, localnicii au luat produsele expirate şi au plecat la casele lor, iar tirul a părăsit zona înainte să descarce toate produsele. La faţa locului, s-au aflat şi câţiva poliţişti comunitari, însă locanicii deja plecaseră la sosirea acestora.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa s-au autosesizat în acest caz şi au început propria anchetă, primele concluzii arătând că produsele expirate sunt un pericol pentru sănătatea oamenilor. (V.A.)


×
Subiecte în articol: observator