x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO - Nou născutul care ”merge” sau cum să scrii un articol despre nimic

VIDEO - Nou născutul care ”merge” sau cum să scrii un articol despre nimic

29 Mai 2017   •   15:03
VIDEO - Nou născutul care ”merge” sau cum să scrii un articol despre nimic

Multe așa zise articole din presă, atât internă cât și externă, sunt de fapt informații spuse pe jumătate, de cele mai multe ori numai pentru a capta atenție cititorilor, fără a ofei de fapt informații consistente.

Nu vorbim aici de știrile false ci numai despre cele care sunt numite ”click bait” adică momele pentru click-uri.

Un astfel de ”articol” publică azi, Daily Mail. Cei de la publicația britanică dedică un text destul de lung, unui video în care se vede un nou născut care ”merge” la numai câteva minute de la naștere.

Cea care a scris articolul, Janet Tappin Coelho, face caz pe marginea acestui fapt când în realitate, ceea ce face nou născutul este un refelx caracteristic bebelușilor.

Este vorba despre reflexul automat de mers (reflexul lui Andre Thomas ) în care atunci când nou născutul este așezat cu tălpile pe masă, se imprimă o mișcare de caderea în față iar sugarul va păși având tendința să-și redreseze poziția corpului.

Cele mai multe mame știu acest lucru. Până spre vârsta de 5 luni, bebelușii au mai multe reflexe, precum și cel al suptului sau cel sus menționat, reflexe pe care medicii sau asistetele le verifică la naștere, pentru a determina, și astfel, gradul de dezvoltare și sănătate al copilului.

×