x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ziua Ungariei: De 15 martie, repaus

Ziua Ungariei: De 15 martie, repaus

de Gabriela Antoniu    |    15 Mar 2010   •   00:00
Ziua Ungariei: De 15 martie, repaus
Sursa foto: Dragoş Stoica/Jurnalul Naţional

Pentru că astăzi e Ziua Ungariei, parlamentarilor li s-a dat liber, iar reprezentanţii UDMR nu merg la consultările organizate de şeful statului pe tema revizuirii Constituţiei.

Toate partidele parlamentare vor da astăzi curs invitaţiei la consultări, cu excepţia UDMR. Vicepreşedintele UDMR Kelemen Hunor, care este şi ministru al Culturii în Guvernul Boc, a declarat că liderii formaţiunii nu pot merge la Cotroceni, pentru că astăzi, 15 martie, este Ziua Ungariei. Udemeriştii vor fi absenţi şi în Parlament.

Pentru a le da ocazia aleşilor UDMR să participe la manifestările din teritoriu prilejuite de 15 martie, conducerile Camerei Deputaţilor şi Senatului le-au dat liber tuturor parlamentarilor, stabilind zi de activitate în colegiile electorale.

În schimb, acum doi ani, liderul UDMR, Marko Bela, în prezent vicepremier, spunea referindu-se la Ziua Naţională a României: "Evenimentul nu ne bucură, ne doare, pentru că acea întorsătură a istoriei a însemnat şaptezeci de ani de agonie. Nimeni să nu ne ceară să ne bucurăm de această zi, deşi o respectăm".

×
Subiecte în articol: observator