x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Parlamentarii vor lefuri de 12.000 de lei pe lună

Parlamentarii vor lefuri de 12.000 de lei pe lună

de Andreea Dumitrache    |    25 Aug 2015   •   22:55
Parlamentarii vor lefuri de 12.000 de lei pe lună
Sursa foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO

Parlamentarii le-au transmis şefilor lor că vor salarii mărite. Cel puțin 12.000 de lei pe lună, față de 5.000 de lei, cât încasează în prezent. Scandalul a pornit după ce președintele UNPR, Gabriel Oprea, a mărit salariile doar pentru 48 de demnitari pe vremea când era premier interimar.

În afară de șeful statului, cel al Guvernului, miniștrii, șefii serviciilor și alți asimilați, au fost incluși și membrii birourilor permanente din Camera Deputaților și Senat. Adică 26 de senatori și deputați, în frunte cu președinții Valeriu Zgonea și Călin Popescu Tăriceanu, vor încasa pentru luna august, fiecare, câte 19.055 de lei brut, adică aproape 14.000 de lei în mână. Mărirea preferențială i-a enervat la culme pe restul parlamentarilor. Dihonie între demnitari Primul vizat de criticile colegilor a fost chiar șeful deputaților, Valeriu Zgonea. „I-am spus, am fost mai mulți, că nu e corect ca ei, câțiva, să aibă salarii atât de mari, să primească măririle de acum, și noi, restul, să fim lăsați cu toți bugetarii, când va fi Legea salarizării unitare, despre care nici nu știm dacă va intra sigur în vigoare de la anul, pentru că s-ar putea să nu mai fie bani. Ori toți, ori niciunul!”, au declarat surse din cadrul PSD.

Și liderul deputaților PSD, Marian Neacșu, e de părere că salariile trebuie majorate pentru toți bugetarii. „Toți bugetarii sunt prost plătiți, de aici trebuie să începem discuția, sunt unii care au furat startul, așa este, dar trebuie să vedem ce facem. Să-i plătim pe toți mai bine, așa cum trebuie, inclusiv pe parlamentari”, a mai spus Neacșu.

×