x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Republica noastră nu are destulă legitimitate. Monarhia ar putea fi un proiect

Antonescu: Republica noastră nu are destulă legitimitate. Monarhia ar putea fi un proiect

17 Mai 2014   •   09:40
Antonescu: Republica noastră nu are destulă legitimitate. Monarhia ar putea fi un proiect

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că monarhia nu e o amintire şi ar putea fi şi un proiect, ce ar putea deveni realizabil dacă există consens politic şi al liderilor de opinie.

'Evident că o revenire la monarhie nu se poate face decât pe baza unui consimţământ, a unui sprijin popular majoritar. E greu să gândeşti acest lucru ca posibil, dar eu am spus cu vreo trei ani în urmă - când nu era aşa de la modă (...), am spus că monarhia nu e o amintire, ar putea fi şi un proiect. Cum îl văd eu realizabil? Eu îl văd realizabil la o adică în momentul în care există un consens în poziţii cheie din câmpul politic, din câmpul directorilor de opinie, de a discuta, de a pregăti dezbaterea unei astfel de probleme. În ce mă priveşte, şi ca lider politic de partid acum şi eventual preşedinte aş face tot ce pot ca o asemenea discuţie să se poată purta, ca oamenii să fie perfect informaţi şi să facă o alegere', a declarat Crin Antonescu, în cadrul unei emisiuni la postul B1 TV.

În acelaşi context, liderul liberal a adăugat că el va aduce în discuţie monarhia pentru că în opinia sa republica actuală nu are suficientă legitimitate.

'Eu am o obsesie din 1990, nu e numai a mea: insuficienta legitimitate în profunzime a republicii noastre. Faptul că noi suntem o republică în consecinţa întâmplărilor din 1947, cu alte cuvinte că n-am avut, ştim foarte bine că n-am avut un referendum explicit pe acest subiect, face pentru mine insuficient legitimată republica, ea nefiind rezultatul unui referendum liber', a conchis Crin Antonescu.

×