x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu, grațieri în serie pentru familia lăutăresei preferate

Băsescu, grațieri în serie pentru familia lăutăresei preferate

de Dan Constantin    |    15 Apr 2014   •   21:59
Băsescu, grațieri în serie pentru familia lăutăresei preferate

Legăturile instituționale cu mafia imobiliară ale primarului și apoi președintele Băsescu Traian își adaugă noi episoade la dosarul de presă deja voluminos. Retrocedările cu dedicație în special, în favoarea cumpărătorilor de drepturi litigioase, au fost mereu un subiect fierbinte. Deși nu au fost multe dosare instrumentate de procurori, cele ajunse în judecată s-au târât ani buni prin instanțe. Când au fost finalizate procesele, condamnații au găsit clemență dând de sufletul generos al președintelui Băsescu Traian.

Grațierile semnate de președinte au devenit o piesă tragi-comică. Investigațiile reporterilor Antenei 3 arată că Traian Băsescu a „dedicat“ grațierile către lăutăreasa preferată, dizeuză la restaurantul Pescăruș. Camelia Stoian a reușit să-l facă pe Băsescu să semneze două grațieri pentru sora ei, Mărăcine Nicoleta, o escroacă notorie a imobiliarelor frauduloase, în timp ce fratele ei, Tudorel Bunar, a beneficiat de între- ruperi ale pedepsei, obținute se pare pe aceeași filieră „muzicală“. O vilă „șmenuită“ de Nico- leta Mărăcine, membră a clanului din Cojasca, a ajuns la Elena Udrea.

Filiera hoților de case – formată din judecători, notari, avocați, arhivari,
escroci – a reușit să dea multe tunuri în patrimoniul imobiliar al Bucureștiului. Primăria Capitalei –de la Halaicu, Băsescu până la Videanu –, dar și numeroși edili de sector au parafat retrocedări dovedite
cu acte false sau dubioase având răspunderea, cel puțin morală, pentru
îmbogățirea unor rechini imobiliari.

Băsescu Traian recunoaște că prin anii ’90 îi privea cu compasiune pe cei scoși din case – chiriași sau proprietari de bună credință –, dar acum „simte“ altfel, dând dreptate proprietarilor adevărați, deposedați în urma răsturnărilor istorice. Din postura de președinte este acum apărătorul și garantul proprietății, al legilor ei dure.
Și ajunge să judece, fără să motiveze, situațiile în care semeni de-ai noștri, în goana nebună după averi, cad în greșeală. Iar păcatul se ispășește în ani de pușcărie. Băsescu s-a jurat că în al doilea mandat nu a acordat grațieri, deoarece Justiția s-a reformat și nu dă greș.
Aici minte grosier: a dat grațieri, chiar în prima zi a celui de al doilea mandat, iar Justiția calcă pe bec împinsă spre erori chiar de comandantul de la Cotroceni.

Grațierile sunt însă cu cântec – la propriu. Cazul Nicoletei Mărăcine, grațiată din motive umanitare, l-a băgat pe Băsescu într-un bucluc cât o condamnare. A ieșit din praful dosarelor istoria acestui caz. Judecătoarea Stoican de la Judecătoria Sectorului 1 „lucra“ în folosul mafiei imobiliare, în care Nicoleta Mărăcine avea un rol important, ca avocat și solicitant cu acte false de împroprietărire. Con- damnată, Nicoleta Mărăcine se pune pe făcut copii ca să scape de pușcărie. A reușit să sporească populația țării cu șase noi cetățeni. Când să intre la mititica, a grațiat-o Băsescu. Apoi, pentru o nouă infracțiune, mai primește o grațiere prezidențială. Ce- rerea a fost făcută de sora ei, Camelia Stoian. Cum a reușit Camelia Stoian să aibă calea spre inima de piatră a președintelui și pe deasupra să o și înmoaie?

Camelia îl cunoaște pe Băsescu Traian. Nu de la Cotroceni ci de la Pescăruș, o cârciumă din Herăstrău unde președintele vine să se simtă bine. Camelia Stoian este dizeuză la această cârciumă, iar lui Băsescu îi place șprițul alb, rece și muzica lăutărească. Iar Camelia cântă de plâng toți consumatorii care știu ce-i pușcăria la versurile din „Stau la poartă și mă uit“. Speranțele fami- liilor care îi au pe cei apropiați închiși renasc la cântecul „De-ar fi să vii“, așa că Băsescu nu a putut-o refuza pe Camelia.
După ce a grațiat-o pe Nicoleta, mamă de copii fără număr, Camelia mai avea o problemă și cu fratele Tudorel. Bunar Tudorel luase ani buni pentru tâlhărie și se străduia din Penitenciarul Rahova să facă și el o pauză, să ia o vacanță.

Pe aceleași melodii revărsate din pieptul generos al Cameliei de la Pescăruș, Tudorel Bunar obține o pauză de executare. Băsescu și-a făcut pe deplin datoria față de familia din Cojasca, raiul de refugiu al escrocilor din imobiliar unde tronează clanul Onoriu. Cum să uiți ce bine cântă Camelia când știi că vila șmenuită de Nicoleta a ajuns la Onoriu, apoi chiar la Elena Udrea?

Epuizând calea bătătorită a Cotrocenilor, Tudorel Bunar și-a pus speranța că va fi amnistiat de inițiati-va legislativă a lui Nati Meir. N-a mai apucat, inițiatorul intrând și el la pușcărie. După ce a grațiat-o de două ori pe Nicoleta Mărăcine, vezi surpriză, Băsescu a aflat că procurorul șef care a avizat dosarul ei de infrac- toare a căzut în labele DNA. Dizeuza îl blestemase pe procurorul Bălan, tot așa, într-un referen pe malul La- cului Herăstrău.
 

×