x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce perle scot politicienii când se jură că nu fură

Ce perle scot politicienii când se jură că nu fură

de Marius Gîrlașiu    |    17 Dec 2015   •   15:27
Ce perle scot politicienii când se jură că nu fură

În faţa justiţiei, politicianul român îşi pierde subit din trufie şi tupeu. Odată ajunşi în sala de judecată, oamenii politici rămân fără cuvinte. Atunci când şi le găsesc, oferă răspunsuri care îi lasă pe judecători cu gura căscată.

„Am fost cel mai prost ministru din istoria României. A fost cea mai proastă perioadă din viaţa mea”, s-a spovedit fostul ministrul al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, audiat în luna octombrie în Dosarul Microsoft, după ce şi-a recunoscut faptele la Instanţa Supremă. Magistraţii ICCJ au încremenit şi la mărturisirile lui Sebastian Ghiţă. În vară, sechestrului extins pus pe contudeputatul a contestat măsura rile sale cu argumentul că „nu pot face nicio plată, factura la gunoi, la apă, la curent, nu mă lasă să trăiesc, să mă apăr, să exist”. Mai mult succes a avut fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu. Aflat sub control judiciar, Videanu i-a convins pe judecătorii Curţii Supreme să-l lase să plece din ţară la un târg de marmură din Italia, pe motiv că „ar pierde foarte mulţi bani”. În faţa instanţei, Videanu a adus ca probă o distincţie de „înalt maestru în arta pietrei”. Aflat sub control judiciar, fostul edil al Ploieştiului, Iulian Bădescu, a încercat să-i convingă pe judecători să-i dea voie de Crăciun într-o vacanţă la Viena. „Vreau să fiu alături de copii. Dacă m-aş duce pe Valea Prahovei, aş risca să mă întâlnesc cu ceilalţi acuzaţi din dosar”, a explicat Bădescu. 


Voluntarii sunt de vină
Condamnat în primă instanţă la un an de închisoare cu suspendare în Dosarul Referendumul, liderul PSD şi-a susţinut nevino-văţia în faţa completului de cinci judecători de la Curtea Supremă. Dragnea a susţinut în faţa instanţei că nu a avut habar cine a trimis sms-urile care îndemnau responsabilii din teritoriu să scoată oamenii la vot. „În ziua referendumului, în sediul central erau zeci de tineri voluntari, aduşi sau proveniţi din toate cele trei partide care formau atunci USL. Părerea mea e că acei tineri au compus şi trimis acele sms-uri, despre care, vă repet, că nu am avut cunoştinţă”, a explicat şeful PSD în faţa completului condus de Livia Stanciu.

Studentul Vanghelie
Marian Vanghelie a încercat, fără succes, să-i convingă pe judecătorii Curţii de Apel din Capitală să-l elibereze din arestul la domiciliu. Motivul? Fostul primar al Sectorului 5 n-ar fi putut să studieze. „Sunt student la a doua facultate, sunt la Administraţie Publică. Nu am niciun 10, că nu am vrut să iau 10. Eu merg pe logică. Iau cursurile, mă uit pe diagonală, şi în proporţie de 70-80% le ştiu din experienţă”, explica Vanghelie în octombrie.
 

×