x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cioloş, candidat cu derogare?

Cioloş, candidat cu derogare?

de Marius Gîrlașiu    |    11 Ian 2017   •   17:54
Cioloş, candidat cu derogare?

Dacă o parte dintre liberali i-au trântit uşa în nas după dezastrul din alegeri, alţii încă îl mai peţesc pe Dacian Cioloş. Intrat neoficial în cursa pentru şefia partidului, Ludovic Orban crede că fostul premier este binevenit în PNL şi ar putea candida la Convenţia Naţională din primăvară.

 

“Din punctul meu de vedere, Dacian Cioloş este binevenit în PNL. Cu condiţia să îşi dorească şi el lucrul acesta. Ar fi fost mult mai bine dacă făcea pasul acesta înainte de alegerile parlamentare. Nu a fost să fie. Cred, de asemenea, că Dacian Cioloş poate să candideze la orice funcţie în PNL în cadrul alegerilor din partid. Nimeni din PNL sau din afara lui, însă, nu poate să îi promită că va fi şi ales. Acest lucru nu îl pot decide decât membrii PNL care vor participa la Convenţia Naţională”, a scris fostul vicepreşedinte liberal, Ludovic Orban, pe pagina sa de Facebook. Luna trecută, Dacian Cioloş recunoştea că “şi-a pus problema” să preia şefia PNL, însă nu a luat încă o decizie. “Lucrurile nu sunt perfecte nici în PNL, dar sunt totuşi nişte schimbări care au început. Nici eu nu sunt mulţumit sau nu cred că s-au făcut suficiente lucruri pentru ca PNL să se reformeze”, spunea Cioloş cu două zile înainte de alegeri.

Statutul PNL prevede însă că pentru funcţia de preşedinte al partidului pot candida doar membrii cu o vechime de cel puţin cinci ani, condiţie pe care fostul premier nu o îndeplineşte, el nefiind nici măcar membru de partid. În cazul său ar putea exista însă o derogare de la vechime, după modelul celei de care a beneficiat preşedintele Klaus Iohannis în vara lui 2014. Dacian Cioloş a anunţat recent că va înfiinţa un ONG pentru politici publice care ar urma să colaboreze cu USR şi PNL, însă liberalul Mihai Voicu l-a criticat dur pentru prestaţia avută în timpul campaniei electorale.

 

×