x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică CULISELE ANCHETEI REFERENDUMUL: DNA a vrut ARESTAREA lui Dragnea

CULISELE ANCHETEI REFERENDUMUL: DNA a vrut ARESTAREA lui Dragnea

de Dan Constantin    |    15 Mai 2015   •   14:07
 CULISELE ANCHETEI REFERENDUMUL: DNA a vrut ARESTAREA lui Dragnea
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Condamnarea lui Liviu Dragnea in ''Dosarul Referendumul'' la un an cu suspendare aduce in atentie inceputurile acestei inscenari judiciare cu fundament politic.

Lucian Papici, seful sectiei din DNA care a'' faurit ''acuzatiile, prezinta intr-un interviu din 2013 cum a pornit'' Operatiunea Referendumul''
Papici povesteste ca in vara 2012 a fost chemat din concediu de Daniel Morar, seful DNA, care i-a spus ''sa se intoarca neaparat din vacanta caci
SUNT INFORMATII COPLESITOARE DIN PARTEA SERVICIILOR CUM CA SE PREGATESTE O FRAUDA DE PROPORTII LA REFERENDUM SI CA VA TREBUI SA FACEM INVESTIGATIA PRELIMINARA.''

La dosar au lucrat initial sase procurori- jumatate din efectivul sectiei conduse de Papici.Cel mai determinat era procurorul Bocsan alti trei s-au retras din dosar si, potrivit lui Papici a ramas un trio- seful sectiei, adjuncta Mariana Alexandru si Bocsan.

''Bocsan a facut invinuiri in dosar si i-a zis lui Morar la un moment dat CA OARE N-AR TREBUI SA-L DUCA PE DRAGNEA LA ARESTARE PREVENTIVA'' povesteste Papici.

Bocsan si-ar fi pierdut insa benzina pe parcurs si la ordinul lui Morar, Papici a preluat dosarul in care a formulat acuzarea impotriva lui Dragnea.

Bocsan a plecat la cerere din DNA, transferandu-se in Parchetul General. Mariana Alexandru s-a pensionat in regim de urgenta. Papici nu mai este sef de sectie.  

×