x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică VIDEO: Dan Barna: Dacă va fi demarată urmărirea penală pe numele meu voi demisiona din Executiv

VIDEO: Dan Barna: Dacă va fi demarată urmărirea penală pe numele meu voi demisiona din Executiv

de Alice Petrescu    |    12 Mai 2021   •   17:55
VIDEO: Dan Barna: Dacă va fi demarată urmărirea penală pe numele meu voi demisiona din Executiv

Dan Barna, co-președintele USR PLUS, a declarat miercuri, într-o conferință de presă că din bucățile de notă de constatare a DLAF rezultă foarte clar că nu există niciun conflict de interese nici legal, nici formal. În plus, Barna spune că dacă va fi demarată urmărirea penală pe numele său va demisiona din Executiv.

Vicepremierul susține că nu știe dacă nota de constatare a DLAF a fost sau nu transmisă DNA și precizează că nu a fost ivitat la DNA.

„Formularul e semnat de mine, însă din aceeași bucată de material ajunsă la mine rezultă foarte clar concluzia neechivocă și a celor de la DLAF că nu există conflict de interese nici legal, nici formal. Partea de concluzii care a ajuns la mine se referă doar la această activitate în care trei formulare pe care nu ar fi trebuit să le semnez. Nu există nicio faptă care să fie în afara legii sau de care să-mi fie rușine. (...) Sunt coordonatorul campaniei naționale . Nu trebuie să aveți nicio îndoială că în momentul în care vorbim de o urmărire penală demarată împotriva mea nu voi ezita nicio clipă să fac ceea ce e de făcut”, a adaugat  Barna.

De asemenea, copreședintele USR PLUS menționează că l-a informat de situație pe premierul Florin Cîțu.

Vicepremierul Dan Barna este una din cele patru persoane pe care Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF) le-a reclamat la DNA pentru “posibila săvârșire a unor fapte de natură penală”, a scris Newsweek România.

Inspectorii de la Departamentul de Luptă Anti-Fraudă arată că în cazul proiectului „Biblioteca bunelor practici. Concept inovator de dezvoltare a mediului rural” (POSDRU/135/5.2/S/125782 – cod SMIS 51031), având ca beneficiar S.C. Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL, firmă deținută de Dan Barna, verificările sunt în curs.

×
Subiecte în articol: Dan Barna