x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Cristian Popescu: Bugetele locale sunt secătuite, iar Executivul nu și-a onorat obligațiile asumate

Dan Cristian Popescu: Bugetele locale sunt secătuite, iar Executivul nu și-a onorat obligațiile asumate

de Ion Alexandru    |    07 Sep 2020   •   10:00
Dan Cristian Popescu: Bugetele locale sunt secătuite, iar Executivul nu și-a onorat obligațiile asumate
Sursa foto: Lucian Alecu

Conferința de presă săptămânală, de duminică, a PSD a fost susținută, ieri, de către… viceprimarul ex-liberal al Sectorului 2, Dan Cristian Popescu. Acesta a atacat dur Guvernul Orban, pe care îl acuză că nu a ajutat cu nimic administrația locală, pe umerii căreia au căzut toate cheltuielile în lupta cu noul coronavirus. Popescu arată că Guvernul nu a achiziționat tabletele necesare elevilor, cu toate că anul școlar, teoretic, începe peste o săptămână, în ciuda faptului că Executivul a avut la dispoziție toată vara pentru a rezolva această chestiune.


Potrivit candidatului la Primăria Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, în acest moment nu se ştie dacă şcolile vor începe pe 14 septembrie sau pe 1 octombrie. “Singurul lucru pe care-l ştie toată lumea este că pe 27 septembrie vor fi alegerile, pentru că încă de acum nouă luni de zile, de la învestire, Guvernul Orban a fost preocupat doar de alegeri, nimic altceva. Nici de combaterea pandemiei, nici de economie, nici de nivelul de trai al românilor. Atrag atenţia că administraţia locală este la limită” a susținut, ieri, Popescu, la sediul central al PSD. Acesta arată că, după aproape un an în care Guvernul Orban a lăsat combaterea pandemiei în seama administraţiilor locale, “bugetele sunt secătuite”.

“Este revoltător să spui cu o săptămână înainte de începerea şcolilor că este posibilă amânarea cu două săptămâni. Este o bătaie de joc la adresa tuturor - copii, părinţi, profesori, autorităţi locale. Pentru a avea un sistem de educaţie adecvat este nevoie de predictibilitate, nu de anunţuri făcute pe repede înainte, pe modelul ordonanţelor de urgenţă făcute cu o seară înainte, când toţi românii aşteptau miezul nopţii pentru a şti ce au voie şi ce nu au voie să facă a doua zi", a adăugat fostul liberal.

 

Primarii au făcut eforturi supraomenești

Acuzațiile merg și mai depare. “Este revoltător faptul că Guvernul nu şi-a îndeplinit obligaţiile, nu a achiziţionat tabletele promise copiilor şi nu a distribuit măşti de protecţie nici pentru elevi şi nici pentru personalul didactic. Au avut la dispoziţie toată vara şi nu au făcut nimic. Este cu atât mai revoltător, mai ales după ce tu, Guvern, nu ţi-ai îndeplinit niciuna dintre obligaţii. Nu ai achiziţionat tabletele promise copiilor şi nici nu le-ai distribuit copiilor care aveau nevoie de ele, nu asiguri măşti de protecţie nici pentru elevi, nici pentru profesori, nu eşti capabil să emiţi în timp util nişte norme ferme care să stabilească cum trebuie să înceapă şcolile. Asta mai ales în condiţiile în care în haosul creat de Guvernul Orban cu toţii am făcut eforturi supraomeneşti - primari, directori de şcoli, cadre didactice, părinţi, pentru a suplini lipsa de implicare a Guvernului", a mai declarat candidatul.

Dan Cristian Popescu a încheiat conferința de presă arătând că "echipa PSD Bucureşti a luat toate măsurile necesare pentru începerea anului şcolar pentru că suntem politicieni responsabili şi punem pe primul loc oamenii, nu interesele de partid".

 

Atacuri în serie, de la sediul PSD, la adresa liberalilor din partea viceprimarului Sectorului 2

×