x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Demisie în bloc la Forţa Civică Arad: Aproape întreaga organizaţie l-a părăsit pe MRU şi a trecut la PNL

Demisie în bloc la Forţa Civică Arad: Aproape întreaga organizaţie l-a părăsit pe MRU şi a trecut la PNL

07 Noi 2012   •   16:00
Demisie în bloc la Forţa Civică Arad: Aproape întreaga organizaţie l-a părăsit pe MRU şi a trecut la PNL
Sursa foto: Cornel Putan/Intact Images

Şase din cei şapte membrii ai Biroului Permanent al Forţei Civice - filiala Arad au demisionat din funcţiile deţinute în cadrul acestei formaţiuni şi s-au înscris în PNL. Ei s-au declarat hotărâţi să participe activ la campania electorală a USL pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Gestul acestora a fost explicat de către doi dintre foştii lideri ai Forţei Civice Arad, Vlad Botoş şi Dan Proca.

"Ne dezicem de actuala structură la care a aderat Forţa Civică, deoarece reprezintă o manevră electorală, menită să inducă în eroare alegătorii. Considerăm că ARD reprezintă şi este în continuare PDL, formaţiune care s-a remarcat prin neprofesionalism şi înlocuirea sistemului de valori etice şi morale cu promovarea intereselor personale şi de grup, în detrimentul celor pe care i-au condus în ultimii ani. Partidul a fost deturnat, prin 'revopsirea' PDL-ului, partid care a făcut atâtea rele României", a declarat Dan Proca, citat de Agerpres.

Vlad Botoş a declarat că demisionarii îl vor susţine atât pe liberalul Florin Galiş, candidatul pentru Colegiul deputaţial nr. 3, cât şi pe "ceilalţi candidaţi ai USL pentru alegerile parlamentare".

Foştii lideri ai Forţei Civice - filiala Arad îl consideră pe Mihai Răzvan Ungureanu un "personaj importat de la Bucureşti, care vrea, probabil, să desfiinţeze judeţul Arad, dat fiind faptul că, recent, MRU a afirmat că el candidează pentru un colegiu din Banat".

Filiala Arad a Forţei Civice număra până de curând peste 50 de membri. Toţi aceştia şi-au dat demisia din Forţa Civică, iar majoritatea liderilor lor au trecut la PNL. Preşedintele Organizaţiei Municipale PNL Arad, Florin Galiş, a salutat iniţiativa celor din Forţa Civică de a se alătura organizaţiei pe care o conduce şi speră la rezultate foarte bune în alegerile parlamentare din luna decembrie.

×