x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Eurodeputata Claudia Țapardel a transmis Comisiei Europene că succesul industriei turismului depinde de crearea unei strategii la nivel european

Eurodeputata Claudia Țapardel a transmis Comisiei Europene că succesul industriei turismului depinde de crearea unei strategii la nivel european

28 Sep 2016   •   13:42
Eurodeputata Claudia Țapardel a transmis Comisiei Europene că succesul industriei turismului depinde de crearea unei strategii la nivel european

Cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului, eurodeputata PSD Claudia Țapardel a organizat la Parlamentul European o Recepție la Nivel Înalt cu titlul „Towards a stronger Tourism Policy for European Growth and Jobs”.

Evenimentul a avut loc cu participarea extraordinară a doi comisari europeni, respectiv Elzbieta Bienkowska, Comisarul European pentru Piața Internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri, și Tibor Navracsics, responsabil pentru Educație, Cultură, Tineret și Sport. Totodată, au luat parte unii cei mai însemnați membri ai legislativului european, organizații de turism, precum și reprezentanți ai autorităților locale și regionale responsabile de turism, inclusiv din România.

Pornind de la aportul substanțial al turismului la economia europeană, scopul evenimentului a fost de a facilita dialogul între instituțiile europene, autoritățile locale și sectorul privat, pentru ca împreună să identifice modalități de a optimiza instrumentele europene de finanțare și de a integra această industrie în spectrul larg de politici publice ale UE.

„În ciuda contribuției însemnate la dezvoltarea economiei europene, sectorul turismului rămâne la coada listei de priorități ale Comisiei Europene”, a declarat Claudia Țapardel. „Industria turismului are nevoie urgentă de finanțare, nu doar în aspecte ce țin de infrastructură și promovarea și întreținerea obiectivelor turistice, ci și într-un management de calitate, care să mențină Europa pe primul loc al destinațiilor la nivel mondial.

Ceea ce mi-am propus să obțin prin acest eveniment trece dincolo de cadrul festiv și de o simplă promovare a industriei. Am vrut să lansez tuturor celor implicați un apel de mobilizare în urma căreia să ajungem la un cadru politic bine închegat și la un parteneriat interinstituțional care să ne permită elaborarea unei strategii cu obiective clare pentru toate statele membre, precum și implementarea ei de la nivel european la local.”

Vorbind din perspectiva aportului turismului la promovarea patrimoniului cultural european, Comisarul European Tibor Navracsics a subliniat angajamentul executivului de la Bruxelles în promovarea acestei industrii.

„Elementele de patrimoniu cultural contribuie la definirea și exersarea identității europene și generează creștere economică în întreaga Europă. Fără niciun dubiu, cultura europeană, prin tot ceea ce înseamnă aceasta, este responsabilă pentru decizia a milioane de turiști de a veni în Europa. De aici resultă și convingerea mea că există o legătură inseparabilă între turism și cultură. Îm sprijinul acestei relații, Comisia Europeană are la dispoziție o serie de instrumente care să pună în valoare obiectivele de patrimoniu cultural din Europa și care să sprijine integrarea activităților de turism cultural într-un plan mai larg de stimulare economică și creare de locuri de muncă.”

×