x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică EXCLUSIV. Iulică Fota, "antena" lui Băsescu pe lângă Nuland la Washington

EXCLUSIV. Iulică Fota, "antena" lui Băsescu pe lângă Nuland la Washington

de Dan Constantin    |    04 Oct 2014   •   12:23
EXCLUSIV. Iulică Fota, "antena" lui Băsescu pe lângă Nuland la Washington

Ne-au parvenit de la Washington noi amănunte despre forumul strategic privind relațiile dintre SUA și țările Central Europene, organizat  din 2010 sub egida Inițiativei de la Visegrad.

Asistenta secretarului de stat pentru Europa - Eurasia, Victoria Nuland, a fost invitată să susțină principala expunere la panelul cu tema ''Relansarea atlantismului în Europa Centrală: pericole și posibilități".

Alături de Nuland s-au aflat ca vorbitori secundari Iulian Fota, consilierul pentru securitate națională la președinția României și Szolt Nemeth, șeful comisiei de politică externă a parlamentului de la Budapesta.

Rezultă că ''traducerea'' mesajului oficialului american în varianta exclusiv anti-Ponta a fost transmisă la București de ''antena'' lui Băsescu, prezență activă la eveniment. Reacția promptă de respingere a criticilor transparente la adresa regimului antidemocratic al lui Viktor Orban a fost asigurată de Nemeth Szolt, binecunoscut și pentru acțiunile și declarațiile agresive la adresa României.

Forumul  s-a desfășurat la Hotelul Willard InterContinental din Washington.

×