x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Guvernul a înlocuit încă 4 prefecţi, schimbările nu sunt încheiate

Guvernul a înlocuit încă 4 prefecţi, schimbările nu sunt încheiate

02 Mar 2016   •   18:43
Guvernul a înlocuit încă 4 prefecţi, schimbările nu sunt încheiate

Guvernul a înlocuit miercuri încă patru prefecţi, în judeţele Bacău, Constanţa, Neamţ şi Sălaj, fiind schimbaţi şi doi subprefecţi, în Botoşani şi Bucureşti. Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, a precizat că evaluarea prefecţilor nu este încheiată astfel că noi decizii de schimbare sunt aşteptate pentru perioada următoare.

Toţi cei patru prefecţi au fost subprefecţi în Guvernul Tăriceanu, fiind ulterior trecuţi pe posturi de inspector guvernamental de Guvernul Ponta.

Astfel, conform unor surse oficiale, la Bacău a fost instalat în postul de prefect Ioan Ghica (până în prezent inspector guvernamental şi subprefect de Neamţ până în 2009, în Guvernul Tăriceanu), iar în Constanţa a fost instalat la conducerea prefecturii Adrian Viorel Nicolaescu (de asemenea inspector guvernamental până la această dată şi fost subprefect în Constanţa tot în Guvernul Tăriceanu).

În judeţul Neamţ a fost numit ca prefect Niculina Dobrilă, fost subprefect în Guvernul Tăriceanu şi actual inspector guvernamental, iar la Sălaj a fost numit prefect Marin Niţu, de asemenea subprefect în Guvernul Tăriceanu şi actual inspector guvernamental.

Din postul de subprefect au fost eliberaţi Elena Coşman (Botoşani) şi Vasile-Liviu Andrei (Bucureşti).

În urmă cu două săptămâni, Executivul a schimbat alţi 9 prefecţi şi a numit un nou prefect şi în judeţul Iaşi, pe un post vacant.

După schimbarea celor 9 prefecţi, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că această schimbare ar putea crea Executivului Cioloş "nişte probleme", urmare a informaţiilor care relevă că o parte dintre aceştia ar fi fost membri ai PNL.

La rândul său, copreşedintele ALDE Daniel Constantin a anunţat că formaţiunea a solicitat, printr-o adresă transmisă conducerii Camerei Deputaţilor, ca premierul Dacian Cioloş să prezinte în Parlament criteriile care au dus la numirea noilor prefecţi.

×