x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iulian Chifu, numit consilier prezidenţial pentru Afaceri Strategice şi Politică Externă

Iulian Chifu, numit consilier prezidenţial pentru Afaceri Strategice şi Politică Externă

12 Oct 2011   •   19:25

Iulian Chifu, fost consilier pe politica externa, de securitate si aparare pentru mai multi vicepresedinti ai Senatului - Teodor Melescanu, Norica Nicolai, Crin Antonescu, Cristian Diaconescu - a declarat, intr-o postare pe contul sau de Facebook, a anuntat ca a fost numit consilier prezidential pentru Afaceri Strategice, Securitate si Politica Externa

"Dragi Prieteni, Presedintele Romaniei, Domnul Traian Basescu, mi-a oferit pozitia de consilier prezidential pentru Afaceri Strategice, Securitate si Politica Externa. Am decis sa accept aceasta oferta", scrie Chifu.

El precizeaza ca apreciaza numirea "ca pe o investitie de incredere a Presedintelui in profesionalismul si plus valoarea" pe care o poate aduce actualei administratii.
"Presedintele are nevoie de idei diverse, de dezbatere, de argumente multiple pentru o decizie calificata. Interpretez oferta Presedintelui Romaniei si ca pe o necesitate pentru abordarea integrata, strategica, pe care o propun politicilor externa, de securitate si aparare, pentru mai multa conceptualizare si pentru o baza teoretica solida a solutiilor practice si a proiectiilor strategice. De asemenea, am putea adauga, poate, nevoia de expertiza in domeniul in care functionez, respectiv analiza de conflict, decizie in criza, spatiul post-sovietic, relatia transatlantica si politicile NATO, Parteneriatul Startegic cu SUA", adauga Iulian Chifu.

Potrivit unui CV publicat online, Chifu este conferentiar universitar doctor la Departamentul de Relatii Internationale al SNSPA si cadru didactic asociat. De asemenea, Chifu este cercetator specializat in Analiza de Conflict si Relatii Internationale, ziarist si publicist.
Mediafax

×