x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liberalii au luat-o pe urmele pesediştilor

Liberalii au luat-o pe urmele pesediştilor

de Marius Gîrlașiu    |    16 Iun 2016   •   10:30
Liberalii au luat-o pe urmele pesediştilor
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Politica pumnului în gură funcţionează identic în Kiseleff şi Modrogan. Deputatul Theodor Paleologu şi senatorul Cristian Bodea au fost excluşi din PNL după ce au cerut demisia conducerii în urma alegerilor locale. La fel au procedat social-democraţii după ce Valeriu Zgonea i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea.

Reuniţi ieri în şedinţa Biroului Politic Naţional, liberalii i-au dat afară din partid pe deputatul Theodor Paleologu şi Senatorul Cristian Bodea. Ambii ceruseră ca liderii PNL, în frunte cu Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, să plece acasă după eşecul usturător înregistrat de liberali la alegerile din Capitală. “Au pus partidul în genunchi în faţa lui Iohannis, marele ayatollah al României”, a acuzat senatorul Bodea, în timp ce Paleologu a cerut ca toată “conducerea lamentabilă a PNL să plece acasă dacă partidul vrea să mai aibă vreo şansă de a conta”. Actul de disidenţă le-a fost fatal celor doi, decizia excluderii fiind luată prin vot secret în şedinţa de ieri de la Palatul Parlamentului. Propunerea de excludere fusese făcută miercurea trecută de către deputatul Cezar Preda. "S-a discutat despre cele două excluderi, au fost supuse la vot. Cei doi colegi au fost excluşi prin votul colegilor noştri şi cam atât astăzi. Cu părere de rău, Paleologu şi Bodea au fost excluşi din partid", a anunţat Alina Gorghiu la finalul şedinţei PNL.

Caută aliaţi pentru parlamentare

Liberalii i-au mandatat ieri pe Vasile Blaga şi Alina Gorghiu să înceapă discuţiile cu alte partide pentru a crea o coaliţie în vederea alegerilor parlamentare. "Au fost foarte multe discuţii legate de majorităţi la nivelul consiliilor locale, consiliilor judeţene. Colegii noştri au propus mandatarea mea şi a copreşedintelui Vasile Blaga pentru a iniţia nişte discuţii cu partidele parlamentare, pentru a vedea cum vom genera o platformă care să obţină rezultate la toamnă, aşa cum trebuie", a declarat Alina Gorghiu. În privinţa majorităţilor din Consiliie Locale şi cele Judeţene, liberalii au decis că pot face alianţe cu toate partidele, mai puţin PSD.

Excluderea deputatului Theodor Paleologu şi a senatorului Cristian Bodea va fi validată în Consiliul Naţional

 

 


 

×