x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liberalii se agaţă de imaginea lui Nicuşor Dan

Liberalii se agaţă de imaginea lui Nicuşor Dan

de Marius Gîrlașiu    |    13 Iul 2016   •   15:26
Liberalii se agaţă de imaginea lui Nicuşor Dan
Sursa foto: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO

Clotilde Armand, franţuzoaica din USB care a ratat la mustaţă primăria Sectorului 1, i-a criticat fără menajamente pe liberali într-o postare pe facebook. Clotilde susţine că PNL se agaţă cu disperare de capitalul de imagine al premierului Dacian Cioloş pentru că “liderii liberali sunt conştienţi că vor pierde în mod categoric alegerile parlamentare”. Reacţia vine după ce noul preşedinte PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a propus USB să facă alianţă cu PNL în Consiliul General al Capitalei.

“De ceva vreme liderii PNL îl curtează insistent pe Dacian Cioloş pentru a se înscrie în partid. Aceasta denotă subţirimea resurselor umane de care dispune PNL, un partid lipsit de lideri credibili de anvergură naţională, dar şi panica în care au intrat liderii liberali, conştienţi fiind că sunt pe cale să piardă în mod categoric alegerile parlamentare. De aceea, liberalii încearcă să se agaţe de capitalul de imagine pozitiv al premierului Cioloş”, a scris Clotilde Armand într-o postare recentă pe facebook. Reacţia franţuzoaicei vine la puţină vreme după ce Alina Gorghiu a declarat că şi-ar dori ca PNL să propună ca prim-ministru “un om ca Dacian Cioloş”. De altfel, liderul USB a lăsat impresia că partidul lui Nicuşor Dan l-ar putea susţine pe Dacian Cioloş ca premier al unui Guvern politic după alegerile parlamentare. “Dacian Cioloş este probabil cel mai onest, competent şi bine-intenţionat prim-ministru pe care l-a avut România în ultimii 25 de ani”, scrisese Clotilde într-o postare în care îl critica dur pe Liviu Dragnea pentru apostrofările la adresa Guverului.

Se agaţă de imaginea USB

Criticile franţuzoaicei pun capăt oricărei discuţii privind apropierea dintre liberali şi formaţiunea anti-sistem, în prag de alegeri parlamentare. De altfel, noul preşedinte al filialei PNL din Capitală, europarlamentarul Cristian Buşoi, a încercat în zadar să bată palma cu USB în Consiliul General al Capitalei. Buşoi le-a propus consilierilor USB să se alieze împotriva PSD, însă Nicuşor Dan a declinat oferta. “În momentul ăsta, așa cum am spus mereu, nu se pune problema unei alianțe din patea noastră. Noi am declarat că vom merge singuri”, i-a tăiat-o scurt Nicuşor. Tactica liberalilor a fost trădată şi de dezamăgirea lui Buşoi după refuzul primit. “Pentru votanții PNL este foarte important să știe că ușa deschisă către o colaborare bună cu USB rămâne deschisă”, a explicat europarlamentarul. Propunerea lui Buşoi nu a fost prima tentativă a liberalilor de a-şi apropia electoratul anti-sistem de care dispune USB. Înaintea alegerilor locale, Cătălin Predoiu i-a propus lui Nicuşor Dan o alianţă, iar Theodor Paleologu a criticat decizia partidului de a-l susţine pe Predoiu. “Trebuia să mergem cu Nicuşor”, a concluzionat deputatul.

Clotilde Armand susţine că PNL rămâne un partid nereformat, corupt şi clientelar

×
Subiecte în articol: Clotilde Armand nicusor dan