x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Livia Stanciu: Nu am ce să-mi reproşez, nu îmi dau demisia

Livia Stanciu: Nu am ce să-mi reproşez, nu îmi dau demisia

29 Mai 2015   •   09:20
Livia Stanciu: Nu am ce să-mi reproşez, nu îmi dau demisia
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, spune că nu are nimic să-şi reproşeze şi nu-şi va da demisia, aşa cum i-a solicitat preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, după ce femeia acuzată de şantaj de Stanciu s-a dovedit a fi nevinovată.

La inceputul saptamanii, Calin Popescu-Tăriceanu, alături de alţi membri ai Partidului Liberal Reformator, au trimis o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis în care solicitau demiterea Liviei Stanciu şi a şefei DNA, Laura-Co¬druţa Kovesi. Cererea a venit după ce Curtea de Apel Bucureşti a stabilit defi¬nitiv faptul că Mariana Rarinca, femeia pe care Livia Stanciu a acuzat-o de şantaj, este nevinovată. Rarinca a petrecut şase luni în arest preventiv, în urma acuzaţiei.
Scrisoarea lui Tăriceanu, reclamată de CSM

Livia Stanciu a fost prezentă, ieri, l¬traturii (CSM), instituţie care vede în scrisoarea lui Tăriceanu un atac la adresa sistemului judiciar. „Nu există niciun motiv pentru a-mi da demisia”, a declarat Livia Stanciu. „CSM a făcut o solicitare către Inspecţia Judiciară. Inspecţia Judiciară urmează să verifice dacă prin afirmaţiile care au fost făcute, fie de Călin Popescu-Tări¬ceanu sau prin conţinutul celor susţinute în acea scrisoare, s-a adus sau nu s-a adus atingere independenţei sistemului judiciar”, a adăugat Stanciu, care a refuzat să comenteze conţinutul scrisorii. „Doamna Rarinca, un cetăţean fără influenţă sau legături politice, a fost ares¬tată pe nedrept, şi cu sfidarea oricăror garanţii constituţio¬nale, de către Direcţia Naţi¬onală Anticorupţie, condusă de Codruţa Kovesi, în urma unui denunţ calomnios făcut de preşedintele ÎCCJ, Livia Stanciu”, se arată în scrisoarea lui Tăriceanu către preşedinte. Iohannis şi-a declinat competenţa în acest caz.

 

×