x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liviu Dragnea, agăţat de DNA într-un nou dosar

Liviu Dragnea, agăţat de DNA într-un nou dosar

de Marius Gîrlașiu    |    13 Noi 2017   •   09:10
Liviu Dragnea, agăţat de DNA într-un nou dosar
Sursa foto: DIANA OROS

Liderul PSD, Liviu Dragnea, se va prezenta astăzi la DNA, fiind citat într-un dosar în care procu­rorii investighează zeci de comisii de fond funciar care funcţionau fictiv la primări­ile din Teleorman, în perioa­da în care el era pre-şedintele Consiliului Jude­ţean. Cu procurorii pe urmele sale, Dragnea a decapitat în weekend întrea­ga conducere a organizaţiei PSD Deva, învinsă de libe­rali la alegerile locale parţi­ale din 5 noiembrie.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a fost citat vineri la Direcţia Naţională Antico­rupţie, însă nu s-a prezentat în faţa procurorilor motivând că ar fi fost plecat din ţară. Pot r ivi t avocaţ il or săi , Dragnea se va prezenta astăzi la sediul DNA. Surse citate de Antena 3 susţin că ar fi vorba despre un nou dosar, în care procurorii anticorupţie inves­tighează 89 de comisii de fond funciar înfiinţate pe hârtie la primăriile din Teleorman, în perioada 2010-2012, când preşedinte al Consiliului Jude­ţean era Liviu Dragnea. Aceste comisii ar fi funcţionat fictiv, astfel încât funcţionarii anga­jaţi să îşi doneze o parte din indemnizaţie către Partidul Social Democrat. De altfel, zeci de funcţionari de la Prefectura Teleorman ar fi fost audiaţi săptămâna trecută la DNA, potrivit surselor citate. Prezent ieri la Congresul TSD de la Romexpo, Dragnea a confirmat că se va prezenta astăzi la sediul DNA, însă nu a dat detalii despre dosar. În schimb, liderul PSD a spus că începerea urmării penale în cazul său „s-ar putea să fie cam mult”. Pe 19 octombrie, fostul vicepreşedinte al PSD Teleorman din perioada 2009- 2012, Romică Părpălea, a depus plângeri penale la DNA pe numele lui Liviu Dragnea şi a ministrului de Interne, Carmen Daniela Dan. La acea vreme, Părpălea o acuza pe Carmen Dan de abuz în serviciu, trafic de influenţă şi luare de mită, „cu privire la persoanele care au fost în comisiile fondului funciar în anumite localităţi, dacă a ştiut sau n-a ştiut, cum le-a dat girul”. În cazul lui Liviu Dragnea, ar fi vorba despre trafic de influenţă şi abuz în serviciu, potrivit declaraţiilor lui Părpălea.

Cine e vinovat pentru eşecul înregistrat de PSD la Deva

Conducerea organizaţiei locale PSD Deva a fost dizol­vată în weekend, iar secretarul general al filialei judeţene PSD Hunedoara a fost revocat din funcţie şi suspendat din partid pentru o perioadă de şase luni, pentru rezultatele slabe şi neimplicarea în campania electorală. Pe 5 noiembrie, PSD a suferit o înfrângere usturătoare la alegerile pentru Primăria Deva, soci­al-democratul Petru Mărgi­nean fiind votat de doar 5.329 de alegă­tori, în condi­ţiile în care toţi ştabii partidului, de la Liviu Dragnea la premierul Mihai Tudose, i-au făcut campanie în oraş. Noul edil al municipiului, liberalul Florin Oancea a fost la o distanţă de 17 procente, obţinând 9.065 voturi. „Disciplina de partid trebuie respectată şi trebuie să se muncească. Nu poţi face performanţă în politică fără disciplină în partid”, a declarat liderul PSD Hune­doara, deputatul Laurenţiu Nistor. În replică, fostul secretar general al filialei judeţene, Radu Barb, l-a indicat pe Liviu Dragnea drept unul dintre vino­vaţii pentru dezastru. „Alegerile s-au pierdut din cauza incompetenţei strategilor de campanie aduşi de la Târgu Mureş, a neimplicări i în campanie a preşedintelui interimar al PSD Deva, Natalia Intotero, a desemnării unui candidat nepotrivit şi a deciziilor greşite ale preşedin­telui partidului (Liviu Dragnea – n.r.)”, a acuzat acesta. Situaţia din Hunedoara se adaugă astfel celorlalte nouă organizaţii judeţene în care PSD va organiza alegeri interne în următoarea peri­oadă. Majoritatea acestora sunt conduse de interimari după ce foştii lideri au plătit cu funcţia în urma rezultatelor slabe înregistrate la alegerile locale din vara lui 2016.

Nu este nicio surpriză. Am spus-o de la înce­put că tot acest circ n-ar avea rost dacă eu n-aş fi citat. Ce dosar? Ei, ce contează? Ca să fiu acolo. La mine cred că se trece direct în faza a doua, nu ne jucăm. Liviu Dragnea, preşedinte PSD

Dragnea, în rol de Captain Sparrow la Congresul TSD

Ministrul pentru Consultare Publică şi Dialog Social, Gabriel Petrea, a fost reales, fără emoţii, în fruntea Tineretului PSD, în cadrul unui Congres organizat ieri la Romexpo. După modelul brevetat de Liviu Dragnea în octombrie 2015, Petrea a fost singurul candidat la şefia TSD. „Acum 15 ani eram elev în clasa a X-a. Eram ras în cap, cu ochelari mari, aproape tocilar aşa... Dar eram un tânăr care dorea foarte mult bine pentru tinerii din jurul lui”, le-a spus Petrea juniorilor PSD. Congresul tineretului socialist a fost marcat de coloana sonoră a filmului „Piraţii din Caraibe”, prilej pentru Liviu Dragnea să facă haz de necaz: „Gabi, cum ai ales muzica asta? Adevărul e că la cum ne hăituiesc aştia, chiar că parcă suntem piraţi”.

 

×
Subiecte în articol: liviu dragnea