x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marile partide nu mai au cu cine

Marile partide nu mai au cu cine

de Marius Gîrlașiu    |    14 Apr 2016   •   18:30
Marile partide nu mai au cu cine
Sursa foto: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO

Seniorul liberal Mircea Ionescu Quintus îi acuză pe liderii PNL după nominalizarea fostului lider al Pieţei Universităţii, Marian Munteanu, drept candidat al partidului pentru Primăria Capitalei. Preşedintele de onoare al PNL spune că partidul ar fi trebuit să aibă câteva variante de rezervă, după retragerea lui Ludovic Orban. Nici pesediştii n-au cu cine, susţine Mircea Geoană.

 

“Este vina conducerii, în mijlocul căreia mă aflu, deci nu arăt cu degetul spre alţii, arăt şi spre mine. Noi trebuia să fim pregătiţi să avem cel puţin două-trei candidaturi importante pentru această funcţie, în cazul în care s-ar fi întâmplat ceva”, a declarat Quintus într-un interviu la RFI. Seniorul liberal a dezvăluit că Adriana Săftoiu şi Cătălin Predoiu, liderul PNL Bucureşti, au refuzat să candideze la Primăria Capitalei, astfel că liberalii s-au îndreptat către un om din afara partidului. “Eu aveam trei propuneri, nu le-am nominalizat, era vorba de trei femei, care ar fi putut foarte bine să îndeplinească această funcţie şi să se opună doamnei ziariste de la PSD”, a spus, ironic, părintele liberalilor. “Este totuşi meritul celor care s-au gândit la această soluţie care este şi benefică, într-un fel, pentru soarta Bucureştiului”, a arătat Quintus.

 

Nici PSD n-are soluţii

Lipsa unor soluţii în interorul partidelor este vizibilă şi în PSD, susţine fostul lider al social-democraţilor, Mircea Geoană. “Este clar că apelarea la astfel de soluţii de către un partid mare reprezintă o dovadă a incapacităţii de a genera resurse de nivel în interiorul partidului”, crede liderul PSRO. “Aşa cum şi soluţia cu doamna Firea, care a venit în PSD de doi ani şi care nu reprezintă practic nimic din ce a reprezentat PSD, este tot o formulă care ascunde goliciunea calităţii resursei umane la PSD-ul condus de Liviu Dragnea”, consideră fostul candidat la preşedinţie.

Mircea Ionescu Quintus a împlinit în martie 99 de ani.

×