x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nicolae Bănicioiu, reales în unanimitate preşedinte al TSD

Nicolae Bănicioiu, reales în unanimitate preşedinte al TSD

02 Oct 2010   •   00:00
Nicolae Bănicioiu, reales în unanimitate preşedinte al TSD

Deputatul Nicolae Bănicioiu, actualul preşedinte al organizaţiei de Tineret a PSD, a fost reales azi în această funcţie, cu unanimitate de voturi, fiind unicul candidat.

După realegere, Bănicioiu a spus la rândul său un banc cu Traian Băsescu şi Emil Boc, spunând povestea unui prieten care a organizat un sondaj de opinie. "Emil Boc şi Traian Băsescu se aflau pe o barcă asupra căreia s-a abătut furtuna. Barca evident că s-a răsturnat, iar întrebarea din chestionar a fost cine a scăpat. Ce credeţi că au răspuns 99% din români?", a spus Bănicioiu, tinerii social-democraţi strigând în cor "România".

UPDATE:
Năstase: E nevoie de opt pedelişti să schimbe un bec, iar de Boc să le reducă cu 25% şi să le taxeze

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, le-a spus tinerilor social-democraţi un banc despre câţi membri PDL e nevoie pentru a schimba un bec, prezentând povestea a opt pedelişti, plus premierul Emil Boc care să reducă becurile cu 25% şi Radu Moraru, care "să relateze versiunea corectă" a poveştii.

"Unul care să spună că becul nu trebuie să fie schimbat, de un al doilea care să spună că de fapt PSD şi mogulii inventează că becul ar fi stricat, al treilea care să spună că, dacă becul e stricat, a fost stricat de Ion Iliescu în perioada mineriadelor, un al patrulea care să apară la B1 şi să explice că problema becului e o conspiraţie rusească, al cincilea care să solicite un buget semnificativ de la Ministerul Turismului pentru campanii la CNN pentru achiziţionarea unei legume. Al şaselea, care să îşi dea demisia, al şaptelea care să îl critice imediat pe al şaselea că becul s-a stricat, al optulea care să acuze toţi românii în bloc pentru că nu se mai satură de becuri şi de Emil Boc care să decidă că becurile trebuie reduse cu 25% şi că şi nebeneficiarii să plătească impozit de 50 la sută. Şi de Radu Moraru (moderatorul emisiunii "Naşul" de la B1 - n.r.) care să relateze versiunea corectă a întregii poveşti", a povestit Năstase, în aplauzele şi râsetele tinerilor PSD.

Victor Ponta a comentat că acest banc demonstrează că pedeliştilor "le filează o lampă".

Năstase le-a transmis şi un mesaj tesediştilor, spunând că sunt o generaţie de excepţie, însă din păcate lor le revine misiunea dificilă de a face "curăţenie" duoă Guvern Bpc. "Acest lucru, această responsabilitate vă va reveni în curând. Avem un mare avantaj: adversarul nostru este din ce în ce mai puţin puternic", a spus Năstase, comparând PDL cu "imaginea unui vechi duşman pe care l-a părăsit norocul".

"Aşa este, o să spun adversarul nostru, dar acum s-a ajuns să putem spune duşmanul nostru, Traian Băsescu. Peste ani, eu aş vrea să-i transmit un mesaj lui TB: Traiane nici nu ştii cât de mic începi să fi", a spus Năstase, în aplauzele şi fluierăturile publicului. Năstase a continuat să facă glume pe seama lui Băsescu, spunând că acesta a făcut doar două greşeli:: "primul mandat şi al doilea mandat". "Să sperăm că al doilea mandat va fi mai scurt", a completat Năstase.

Social-democratul a mai făcut o glumă, explicând de ce nu mai apar glume cu Traian Băsescu şi alţi şefi de stat, cum era înainte, cu preşedintele întâlnindu-se cu Nicolas Sarkozy şi Barack Obama. "Băsescu nu se mai întâlneşte cu alţi preşedinţi. Bancurile trebuie să fie credibile", a spus Năstase.

"Traian Băsescu este un paradox: minte, dar nici nu are bune maniere şi acest lucru ne arată de fapt felul în care au crescut generaţii de pedelişti pe care îi vedem în permanenţă la televizor şi la întâlniri, agramaţi, obraznici, tupeişti, lipsiţit de respect, agresivi şi chiar infractori. Este o lume politică pe care Traian Băsescu a construit-o după chipul şi asemănarea lui", a conchis fostul premier.

UPDATE: Dragnea: Blaga "şi-a luat-o" de la Băsescu, iar miniştrii Finanţelor şi Muncii sunt Stan şi Bran

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă, la Congresul TSD, că fostul ministru al Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, "şi-a luat-o" de la preşedintele Traian Băsescu, iar miniştrii Finanţelor şi Muncii sunt Stan şi Bran. Dragnea, a spus că miniştrii de Finanţe şi al Muncii sunt asemeni lui Stan şi Bran, unul spunând "o să", iar celălalt "nu s-a discutat încă". "Aţi văzut pe Stan şi Bran? Ministrul Finanţelor şi al Muncii ştiu doar «o să» sau «nu s-a discutat încă». Când unul spune «o să», şi celăllat «nu s-a discutat încă» pierdem câte 600 de Euro pe secundă". a mai spus Dragnea.

El a arătat, însă, că cei doi miniştri la care s-a referit nu mai sunt, din această cauză, cascadorii râsului, ci sunt cascadorii plânsului.

Dragnea mai crede că fostul ministru de Interne, Vasile Blaga "şi-a luat-o" de la preşedintele Băsescu. "Aţi văzut clipul acela: ia de la mama, de la tata, ia de la Băsescu. Nimeni nu mai are curaj să ia de la Băsescu, pentru că aţi văzut ce iese. Ultimul exemplu este Vasile Blaga care şi-a luat-o. Nu avea legătură cu mitingul poliţişti, avea legătură cu faptul că nu reuşise să rezolve toată conducerea PD", a spus Dragnea.

UPDATE: Ponta, către Bănicioiu: Ţi-am predat conducerea TSD, te rog să te descurci

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a susţinut sâmbătă, la Congresul TSD, un discurs de doar câteva secunde, transmiţându-i liderului organizaţiei, Nicolae Bănicioiu, să se descurce "cât poate mai bine" cu acest Congres.

"Nu pot să dau timpul înapoi. Eu ţi-am predat ţie conducerea TSD, nu cred că poţi să mi-o mai dai înapoi şi te rog să te descurci cât poţi mai bine cu acest congres", i-a transmis Ponta lui Bănicioiu, fiind invitat să deschidă lista vorbitorilor din cadrul Congresului TSD.

După acest scurt discurs al liderului PSD, Bănicioiu a revenit la tribună, comentând că atunci "când spune preşedintele partidului ceva, mai trebuie să şi asculţi".

UPDATE: Solistul trupei HI Q, Mihai Sturzu, a fost desemnat, sâmbătă, de conducerea TSD, înaintea Congresului acestei organizaţii, purtător de cuvânt al Tineretului Social-Democrat. Sturzu, care a devenit membru al organzaţiei de tineret a social-democraţilor, a fost desemnat purtător de cuvânt la şedinţa conducerii organizaţiei de Tineret a PSD, care a avut loc înainte de Congresul TSD.

Congresul TSD a debutat pe melodia Bug Mafia, "Unde-s pistoalele, unde-s pumnalele?", un remix făcut după melodia "Amintire cu haiduci", compusă de Vali Sterian şi lansată de Mircea Baniciu. "Unde-s pistoalele, unde-s pistoalele, caii şi flintele haducilor?", a fost refrenul care a răsunat asurzitor din boxele sălii în care are loc Congresul.

Congresul se desfăşoară sub sloganul "TSDuce lupta", pe parcursul acestuia urmând a se lansa campania "Cumpăraţi produse româneşti. Salvăm România".

La eveniment participă circa 1500 de tineri social-democraţi, acesta având loc la hotelul Rin, deţinut de vicepreşedintele PSD Robert Negoiţă. La Congres se va alege viitorul preşedinte al TSD, în condiţiile în care există un singur candidat - Nicolae Bănicioiu, actual lider al tinerilor social-democraţi.

De asemenea, cu această ocazie se doreşte adoptarea unor modificări ale statului, respectiv trecerea la un mandat de doi ani şi nu de patru pentru preşedinte, preşedinţii organizaţiilor locale de tineri să aibă funcţia de vicepreşedinte al organizaţiilor de seniori, iar secretarii generali de la tineret să deţină funcţia de secretari executivi la seniori.

La eveniment participă preşedintele PSD, Victor Ponta, preşedinbtele CN Adrian Năstase, secretarul general Liviu Dragnea, vicepreşedinţii Titus Corlăţean şi Robert Negoiţă, preşedintele Organizaţiei de Femei, Rovana Plumb.

×
Subiecte în articol: observator