x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mugur Ciuvică lansează o carte de excepție: “Zece ani răi”

Mugur Ciuvică lansează o carte de excepție: “Zece ani răi”

19 Iun 2015   •   17:25
Mugur Ciuvică lansează o carte de excepție: “Zece ani răi”

Comentatorul politic Mugur Ciuvica, președintele Grupului de Investigații Politice, anunță lansarea unui volum de istorie recentă la editura RAO.

“Zece ani răi” se numește cartea și va fi prezentată pe larg duminică, 21 iunie, în cadrul emisiunii “Sinteza zilei”, realizată de Mihai Gadea. Autorul declară că este vorba despre războiul de zece ani care a avut loc între Traian Băsescu și Dan Voiculescu, despre sistemul represiv creat de fostul președinte al României în cele doua mandate, dar și despre propagandiștii sistemului.

“Este o carte care descrie mecanismul prin care Traian Băsescu şi-a subordonat, pas cu pas, întregul sistem judiciar. Este o carte despre băsism. Am scris această carte deopotrivă dezgustat și revoltat că, în România anului 2014, 12 oameni nevinovați au fost condamnaţi pentru că aşa a vrut Traian Băsescu. Unul dintre acești 12 oameni, Dan Voiculescu, îmi este prieten. Și îmi pare rău să-i spun că nu s-a înșelat, în 2004, când a spus că „un Traian Băsescu în fruntea ţării ar arunca definitiv România în haos, lucru la care acesta se pricepe cel mai bine”, a spus Mugur Ciuvica.

Analizând cu minuțiozitate aspectele importante ale vieții politice din cei”Zece ani rai” ai regimului Băsescu, Mugur Ciuvica descrie, cu probe, subordonarea justiției, a presei, și a mediului de afaceri și descoperă firul roșu în evenimentele și declarațiile politice din tot acest timp, dar și similarități surprinzătoare cu primii ani de instaurare a comunismului în Romania, în care un rol extrem de important l-a avut presa vremii.

×
Subiecte în articol: mugur ciuvică zece ani rai rao