x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Parlamentul va da votul final pentru buget duminică la ora 10:00

Parlamentul va da votul final pentru buget duminică la ora 10:00

20 Dec 2014   •   10:36
Parlamentul va da votul final pentru buget duminică la ora 10:00

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului va da duminică, începând cu ora 10:00, votul final la proiectul legii bugetului pe 2015, a declarat sâmbătă secretarul Camerei Deputaţilor Niculae Mircovici. După ce va fi votat bugetul, tot duminică, începând cu ora 12:00 va avea loc şedinţa plenului comun de depunere a jurământului de către preşedintele ales, Klaus Iohannis.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a votat, vineri, anexele proiectului bugetului de stat pe anul 2015, acestea fiind adoptate în forma propusă de Comisiile de buget finanţe.

Parlamentul a adoptat doar amendamentele admise de Comisiile de buget-finanţe. Amendamentele respinse, deşi unele au fost susţinute în plen de iniţiatori, nu au întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobate.

Potrivit raportului Comisiilor de buget-finanţe însuşit de plenul reunit al Parlamentului, cele 54 de amendamentele admise la proiectul legii bugetului de stat pe 2015 totalizează sume suplimentare de 572,751 milioane de lei (aproape 130 de milioane de euro) şi au ca sursă de finanţare bugetul de Acţiuni Generale ale Ministerului Finanţelor Publice /MFP/, care a fost diminuat corespunzător faţă de forma iniţială. De asemenea, plenul Parlamentului a votat vineri pe articole textul proiectului legii bugetului de stat pe anul 2015.

Majoritatea articolelor au fost adoptate în forma propusă de Guvern, cea mai importantă modificare făcută, la solicitarea Comisiilor de buget-finanţe, vizând introducerea în proiectul bugetului de stat pentru anul 2015 a unui nou articol, care reglementează sistemul de echilibrare a bugetelor locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor şi judeţelor.


×