x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL se distanţează de Cioloş şi Iohannis

PNL se distanţează de Cioloş şi Iohannis

21 Ian 2016   •   06:57
PNL se distanţează de Cioloş şi Iohannis

Liberalii au lansat atacuri fără precedent la adresa tande­mului Dacian Cioloş - Klaus Iohannis. La doar o zi după ce Alina Gorghiu a intrat în conflict cu premierul pe tema alegerii primarilor într-un singur tur de scrutin, alt lider PNL, Ludovic Orban, i-a atacat frontal pe preşedinte şi prim-ministru, semn că în partid stă să izbucnească tensiunea în an electoral.

Furia liberalilor provine din faptul că Dacian Cioloş ar fi păstrat în eşaloanele inferioare ale administraţiei oamenii puşi în funcţii de PSD pe vremea Guvernului Ponta, ceea ce ar influenţa rezultatul alegerilor din acest an. „Interesantă strategia PSD. Se fac că sprijină Guvernul în Parlament, protejându-şi cohortele de politruci plantaţi în administraţie în guvernarea Ponta cu ameninţarea unei moţiuni de cenzură. În ritmul ăsta, în câteva luni, imaginea Guvernului va fi făcută ţăndări, cu consecinţe evidente asupra imaginii PNL, iar PSD va orga­niza practic alegerile prin miile de pesedişti menţinuţi în poziţii cheie, cu consecinţe evidente asupra corectitudinii procesului electoral”, a scris Ludovic Orban pe Facebook. „Dacă Dacian Cioloş şi, mai ales, girantul său, Klaus Iohannis, nu înţeleg strategia diabolică a PSD şi nu o contracarează, vor răspunde pentru consecinţele ei ne-faste”, a fost amenin­ţarea surprinzătoare a liderului PNL. Alina Gorghiu a recunoscut şi ea nemulţumirile liberalilor în privinţa schimbărilor pe care le aşteaptă în administraţie din partea Guver­nului Cioloş. „Sigur vom intra în coliziune cu PSD. L-am văzut pe domnul Dragnea iritat maxim că a îndrăznit primul-ministru să schimbe un şef de decon­centrat, Romsilva sau nu ştiu... Vă daţi seama când se va trece la treabă şi Guvernul va face analiza pe criterii de performanţă şi profesi­onalism pe fiecare înalt funcţionar public numit de PSD în acest cabinet. Eu şi PNL aşteptăm, în săptămâ­nile care urmează, nişte schim­bări”, a explicat Gorghiu.

Liberalii au mers şi mai departe şi i-au sugerat premierului că PNL i-ar putea retrage sprijinul în Parlament din cauza refuzu­lui de a modifica prin ordonanţă de urgenţă legea care prevede alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin. „Îl asigurăm pe primul-ministru de toată susţinerea noastră, dar nu necondiţionat, pentru că sunt principii de la care nu putem face rabat”, a sunat ameninţarea voalată a copreşedintelui PNL, Alina Gorghiu.

×