x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta, despre decizia lui Iohannis în cazul Fifor: Şi Băsescu respingea, ca să-şi facă ambiţia

Ponta, despre decizia lui Iohannis în cazul Fifor: Şi Băsescu respingea, ca să-şi facă ambiţia

15 Iul 2015   •   14:54
Ponta, despre decizia lui Iohannis în cazul Fifor: Şi Băsescu respingea, ca să-şi facă ambiţia

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că nu a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre nominalizarea lui Mihai-Viorel Fifor la şefia Ministerului Transporturilor şi consideră că e "o ambiţie" respingerea acestuia de către şeful statului.

Citeşte şi Klaus Iohannis RESPINGE nominalizarea lui Mihai Fifor la Ministerul Transporturilor: Nu are experienţa şi expertiza necesare

"Eu m-am obişnuit cu chestia asta de la Traian Băsescu, că şi Traian Băsescu respingea aşa, ca să-şi facă ambiţia. A zis domnul preşedinte ieri că o să colaborăm instituţional şi azi îl respinge pe domnul Fifor. (...) Domnul Iohannis e profesor de Istorie, dânsul e mai competent sau ce? Ca să poţi să apreciezi pe cineva trebuie să fii tu un specialist. Mă îndoiesc că domnul Iohannis e un specialist în transporturi. Curtea Constituţională a spus că are voie să respingă o dată, deci orice altă propunere voi face trebuie să o accepte. Portofoliul de la Transporturi e al PSD, mâine la CEx probabil se va stabili cine va fi, dar sincer nu credeam că ne întoarcem la vremurile lui Traian Băsescu", a spus Ponta, înaintea şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD.

El a amintit că liberalii l-au desemnat ministru al Transporturilor pe Ludovic Orban, fiind de părere că Fifor ar fi "de 100 de ori mai bun şi mai cinstit" decât acesta.

"Miniştrii sunt funcţii politice. Am cerut de la instituţiile statului, de la SRI dacă (Fifor - n.r.) are vreo problemă, dosare, ceva, nu. Altfel ambiţii, aşa...", a adăugat premierul.

Întrebat dacă s-a gândit deja la o altă propunere pentru acest portofoliu, Ponta a răspuns că nu el se gândeşte, ci conducerea PSD.

Totodată, premierul a precizat că nu a fost consultat de Klaus Iohannis înainte ca acesta să anunţe oficial respingerea lui Mihai Fifor. "Am aflat de la dumneavoastră", le-a spus premierul jurnaliştilor.

Sursa: Agerpres

×